Filmul „I Am Legend“ va fi readaptat după scenariul unui vânzător de la Apple

Filmul „I Am Legend“ va fi readaptat
după scenariul unui vânzător de la Apple

Will Smith a jucat rolul omului de ştiină Robert Neville, în blockbuster-ul „Legenda vie/ I am Legend“ (2007) FOTO cinemagia.ro

Studiourile Warner Bros. vor produce o readaptare a filmului „I am Legend/ Legenda vie“, din 2007, după un scenariu SF realizat de un vânzător al magazinului Apple, din Manhattan (New York).

Ştiri pe aceeaşi temă

Readaptarea blockbuster-ului „I Am Legend“ se va baza pe „A Garden At The End of The Wold“, un scenariu SF scris de Gary Graham, un vânzător de la Apple, din New York.

Gary Graham a postat scenariul pe site-ul blcklst.com, o platformă online dedicată scenariştilor. După ce compania Warner Bros. a remarcat similiarităţi între povestea lui Graham şi filmul „I Am Legend“, vânzătorul din New York a fost contactat de producători în vedera achiziţionării drepurilor de autor. La cererea acestora, Gary Graham a rescris scenariul, care, la început, era o variantă SF a lungmetrajului „The Searchers/ Căutătorii“, din 1956.

Readaptarea filmului „I Am Legend“ ar putea însemna naşterea unei noi francize de succes, notează site-ul deadline.com.

Deşi Will Smith a oferit o interpretare memorabilă în pelicula din 2007, actorul şi cântăreţul american nu-şi va relua rolul, cel al omului de ştiinţă Robert Neville. Smith este foarte reticent în ceea ce priveşte readaptările sau continuările producţiilor în care a jucat. Din acelaşi motiv a evitat să accepte rolul din „Ziua Independţei 2/ The Independece Day 2“.

Aceasta nu este prima încercare a producătorilor de a face o readaptare a blockbuster-ului „I am Legend“. După succesul înregistrat în 2007, producătorii l-au angajat pe scriitorul Arash Amel, al cărui scenariul trebuia să-l aducă înapoi pe marile ecrane pe omul de ştiinţă Robert Neville, interpretat în filmul original de Will Smith. O continuare pertinentă a filmului s-a dovedit însă greu de realizat, iar scenariul „a murit“ în faşă.

Filmul „I Am Legend“ a obţinut, în 2007, încasări de 586 de milioane de dolari, la nivel mondial, şi 256 de milioane de dolari, la box-office-ul american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările