Filmul „Frumoasa şi Bestia“, retras din cinematografele din Kuweit: scena gay, considerată „o dificultate neprevăzută“

Filmul „Frumoasa şi Bestia“, retras din cinematografele din Kuweit: scena gay, considerată „o dificultate neprevăzută“

În ciuda impedimentelor, lungmetrajul „Frumoasa şi Bestia“ a obţinut deja încasări consistente FOTO Arhivă

Filmul „Frumoasa şi Bestia“, un remake live action al peliculei animate omonime, realizat de studioul Disney, a fost retras din cinematografele din Kuweit în urma îngrijorărilor exprimate de comisia de cenzori din această ţară din cauza unei scene gay, informează BBC, citat de News.ro.

Remake-ul live-action al filmului „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast“ conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney.

Un membru al National Cinema Company, care administrează majoritatea cinematografelor din Kuweit, a spus că o versiune editată a acestui film ar putea fi difuzată în această săptămână.

Reprezentanţii studioului Disney nu au făcut deocamdată comentarii pe această temă.

Lungmetrajul „Frumoasa şi Bestia“ a obţinut deja încasări de peste 350 de milioane de dolari pe plan mondial şi a avut premiera în Kuweit, joi, fiind interzis spectatorilor cu vârste sub 13 ani.

Însă National Cinema Company - care administrează 11 dintre cele 13 cinematografe din această ţară cu populaţie majoritar musulmană - i-a contactat pe spectatorii care au cumpărat bilete pentru a vedea acest film, luni, pentru a îi anunţa că proiecţiile au fost anulate. Mesajul a invocat o serie de „dificultăţi neprevăzute“ şi a promis spectatorilor rambursarea biletelor.

Din cauza unui „moment exclusiv gay“, cenzorii din Malaysia au solicitat realizarea unei versiuni editate a peliculei, însă compania Disney a ales să retragă filmul din această ţară. Un cinematograf în aer liber din statul american Alabama a anulat din acelaşi motiv proiecţiile peliculei.

În acest film, actorul american Josh Gad intepretează personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei.

Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Bestia şi Gaston sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans.

Din distribuţia peliculei fac parte şi actori precum Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: