Filmul „Focus“, cu Will Smith, pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce pelicule îl urmează

Filmul „Focus“, cu Will Smith, pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce pelicule îl urmează

În „Focus“, Will Smith joacă rolul lui Nicky, un maestru al înşelăciunilor, care se îndrăgosteşte de o novice, Jess (Margot Robbie) FOTO cinemagia.ro

Filmul „Focus“, cu Will Smith şi Margot Robbie, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 19,1 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit boxofficemojo.com.

În lungmetrajul „Focus“, de Glenn Ficarra şi John Requa, Will Smith joacă rolul lui Nicky, un maestru al înşelăciunilor, care se îndrăgosteşte de o novice, Jess (Margot Robbie). În timp ce o învaţă trucurile meseriei, ea se apropie un pic prea mult de acesta, iar el se rupe de ea. Trei ani mai târziu, Jess, devenită între timp o adevărată femeie fatală, apare la Buenos Aires. În mijlocul celei mai noi şi mai periculoase scheme a lui Nick, ea vine şi-i dă planurile peste cap şi-l scoate oarecum din joc pe maestrul escroc.

„«Trouble in Paradise», «The Sting», «The Spanish Prisoner» - toate acestea arată manipularea oamenilor, nu doar escroci. «Focus», cu Will Smith şi Margot Robbie, încearcă să demonstreze, în mare parte a timpului de rulare, că este cel mai bun lungmetraj al genului din ultimii ani. Din păcate, aceasta este doar o înscenare, din moment ce a doua jumătate a filmului dezvăluie, în cele din urmă, că totul a fost doar o faţadă. Odată ce schela se dărâmă, suntem lăsaţi pe o pasarelă şubredă. Nu obţinem marele pot, dar ne alegem cu ceva mărunţiş strălucitor“, este de părere Jordan Hoffman, de la „The Guardian“. „(...) Există, de asemenea, un sentiment de candoare sexuală care se propadă în special în a doua jumătate. Jess nu încurajează desfrâul, dar este împăcată cu şovinismul profesiei alese. Ca un personaj Bond feminin, puterea vicleşugurilor sale este prezentată ca o bucată de echipament. Barbaţii au o putere superioară, iar femeile au gene“, continuă acelaşi critic.

Pe locul al doilea în topul încasărilor de vineri până duminică din Statele Unite ale Americii şi Canada s-a menţinut pelicula „Kingsman: Serviciul secret/Kingsman: The Secret Service“, care a obţinut, în al treilea weekend de difuzare, 11,75 de milioane de dolari. Filmul, regizat de Matthew Vaughn, îi are în distribuţie pe Colin Firth, Taron Egerton şi Samuel L. Jackson. O organizaţie secretă de spionaj recrutează un tânăr de pe stradă şi îl înscrie într-un program extrem de competitiv de antrenament, în timp ce o ameninţare globală iese la iveală din partea unui geniu al tehnologiei, cu gânduri deloc pacifiste.

Animaţia 3D „SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water“ s-a menţinut pe locul al treilea, cu încasări de 11,2 milioane de dolari în al patrulea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul Tibbitt şi spune povestea lui SpongeBob şi a prietenilor lui, personaje îndrăgite de copii din serialul de desene animate dedicat, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera reţeta secretă pentru prepararea sendvişului Krabby Patty, ce a fost furată de piratul Burger Beard.

Filmul „Cincizeci de umbre ale lui Grey/Fifty Shades of Grey“, o ecranizare a romanului omonim al lui E. L. James, a coborât de pe primul pe al patrulea loc, cu încasări de 10,92 milioane de dolari. „Cincizeci de umbre ale lui Grey“, regizat de de Sam Taylor-Johnson şi care îi are în rolurile principale pe actorii Dakota Johnson şi Jamie Dornan, este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, având în vedere faptul că scenele cu sex din acesta cumulează 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului. Acţiunea are loc în Seattle, unde Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Filmul „Efectul Lazarus/The Lazarus Effect“ a debutat pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 10,6 milioane de dolari. Filmul, regizat de David Gelb, prezintă, potrivit cinemagia.ro, un grup de cercetători, conduşi de Frank (Mark Duplass) şi logodnica sa Zoe (Olivia Wilde), care au făcut o descoperire senzaţională - ei pot să-i readucă pe morţi la viaţă. După un experiment reuşit asupra unui cadavru de animal, echipa lor este gata să facă publică descoperirea lumii întregi. Când decanul universităţii lor află despre experimentul secret, proiectul lor este imediat suspendat, iar materialele de lucru sunt confiscate.

Drama „McFarland, USA“, regizată de Niki Caro, cu Kevin Costner şi Maria Bello, s-a situat pe locul al şaselea, cu încasări de 7,79 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul spune povestea adevărată, din 1987, a unui antrenor care reuşeşte să transforme o echipă de atleţi dintr-un liceu considerat de mâna a doua în sportivi de performanţă.

Locul al şaptelea în topul încasărilor din weekend a revenit filmului „Lunetistul american/American Sniper“, regizat de Clint Eastwood, cu 7,7 milioane de dolari. Filmul „Lunetistul american/American Sniper“ este inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-şi colegii de arme. Filmul prezintă atât faptele de război ale soldatului considerat cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite ale Americii, cât şi lupta acestuia cu traumele cauzate de război şi încercarea de a fi un soţ şi un tată model. Rolul principal este jucat de Bradley Cooper.

Locul al optulea a revenit comediei „The DUFF“, regizată de Ari Sandel, care a obţinut 7,15 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul se desfăşoară în lumea crudă şi superficială a liceenilor americani, unde o adolescentă reuşeşte să schimbe percepţia celor din jur despre ea, dar şi obiceiurile răutăcioase ale colegilor săi, după ce află că a fost numită „prietena urâtă şi grasă“ (DUFF, Designated Ugly Fat Friend).

Pe locul al nouălea s-a situat drama „Still Alice“, de Richard Glatzer şi Wash Westmoreland, cu încasări de 2,69 milioane de dolari. Julianne Moore joacă în acest film rolul unei femei, profesoară de psihologie, care se luptă cu primele simptome ale maladiei Alzheimer. Pentru rolul din acest film, Moore a primit numeroase premii, printre care un Glob de Aur, un BAFTA şi un Oscar.

Comedia „Hot Tub Time Machine 2“ s-a situat pe locul al zecelea în box office-ul nord american, cu încasări de 2,4 milioane de dolari. Filmul, regizat de Steve Pink, este o continuare a peliculei „Teleportaţi în adolescenţă/Hot Tub Time Machine“ din 2010. Lou dă de necaz, iar prietenii săi Nick şi Jacob pornesc din nou maşina timpului într-o încercare de a merge în trecut, dar ajung de fapt în viitor şi se văd nevoiţi să încerce să repare trecutul, care este de fapt prezentul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările