VIDEO Alternativa pentru blockbustere: 15 filme independente care merită văzute în această vară

VIDEO Alternativa pentru blockbustere: 15 filme independente care merită văzute în această vară

„A Most Wanted Man“ este ultimul film din cariera lui Philip Seymour Hoffman FOTO cinemagia.ro

Sezonul acesta are de oferit mai multe superproducţii hollywoodiene menite să atragă o audienţă consistentă şi încasări pe măsură. Dar când prea mulţi supereroi, prea multă dramă şi prea multă acţiunea ating un nivel de insuportabilitate ce rămâne de văzut pentru cei cu alte gusturi? Răspunsul se reduce la filmele independente mai puţin cunoscute, cu actori mai puţin renumiţi, care ar putea avea un mare impact.

Ştiri pe aceeaşi temă

De regulă, filmele independente se disting prin conţinut şi stil, dar şi prin viziunea artistică a regizorilor. În mod normal, deşi nu este o regulă de sine stătătoare, acest gen de filme sunt realizate cu bugete scăzute, fiind lansate în ediţii limitate, dar pot să se „dueleze“ şi cu producţiile mainstream, scrie „Huffington Post“. În acest tipar se încadrează filme precum „God’s Pocket“, „The Rover“, „Boyhood“ sau „Life Of Crime“, în care apar actori care joacă şi în „filmele mari“, cum ar fi Philip Seymour Hoffman, Elizabeth Banks, Robert Pattinson şi Daniel Radcliffe.

Belle“

Regizat de Amma Asante, „Belle“ o are în centrul acţiunii pe actriţa de origine britanică Gugu Mabatha-Raw în calitatea unei fiice nelegitime a unui amiral al Marinei Regale. O peliculă de prestigiu realizată de Fox Searchlight, „Belle“ a avut premiera anul trecut în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto.

Walk of Shame“

Ca să se consoleze după un pas înapoi în carieră, Meghan (Elizabeth Banks), o prezentatoare de ştiri din Los Angeles, se „cufundă“ într-o noapte de petreceri. Dimineaţă se trezeşte în patul unui necunoscut şi intră în panică atunci când un mesaj lăsat pe telefon o anunţă că este dorită pentru un post mult-visat! Aflată într-o zonă necunoscută, fără bani sau maşină şi cu telefonul descărcat, Meghan va trebui să dea dovadă de o imensă inventivitate pentru a ajunge tocmai în cealaltă parte o oraşului, unde are loc întâlnirea cu viitorii angajatori.

The Double“

Jesse Eisenberg, Chris O’Dowd şi Mia Wasikowska sunt printre actorii care iar parte în noul film al lui Richard Ayoade, bazat pe romanul lui Feodor Dostoievski, „Omul dedublat“. Protagonistul operei se numeşte Iakov Petrovici Goliadkin. Romanul foloseşte tema „doppelgänger-ului“, a dublului. Dintre toate operele lui Dostoievski, acest text este printre cele mai influenţate de proza lui Nikolai Gogol, în special povestirile „Mantaua“ şi „Însemnările unui nebun“.

God’s Pocket“

God’s Pocket este un film despre un orăşel muncitoresc, cu personaje ieşite din comun, ale căror vieţi ajung să se intersecteze odată ce Leon Scarpato (Caleb Landry Jones) îşi pierde viaţa pe un şantier în ceea ce pare un „accident“.

Mickey (Phillip Seymour Hoffman, într-unul dintre ultimele sale roluri) nu vrea altceva decât să îşi îngroape fiul, însă problemele financiare şi insistenţele soţiei sale (Christina Hendricks) cum că moartea nu ar fi fost un accident, îl forţează să ia atitudine şi să încerce să îşi pună ordine în viaţă. Pe lângă aceasta, el trebuie să aibă grijă de un prieten (John Turturro) care a intrat într-o afacere periculoasă cu un mafiot, ca mai apoi să apară şi un reporter (Richard Jenkins) care nu vrea să se oprească la un simplu articol.

Palo Alto“

Bazat pe nuvelele scrise de James Franco, care are şi un rol în film, „Palo Alto“ marchează debutul regizoral al nepoatei lui Francis Ford Copola, Gia Copola.

Tracks“

Bazat pe romanul autobiografic al autoarei Robyn Davidson, filmul prezintă călătoria unei femei în neiertătorul deşert australian. Robyn, interpretată de actriţa Mia Wasikowska, este însoţită în aventură de câinele său, Diggity, patru cămile şi de fotograful excentric Ric Smolan (Adam Driver). Deşi acesta o ajută să obţină fonduri de la revista National Geographic, devine atât un factor iritant în călătoria lui Robyn, cât şi un interes amoros.

Night Moves“

Jesse Eisenberg, Dakota Fanning şi Peter Sarsgaard „sunt trei ecologişti radicali care fac echipă pentru a duce la bun sfârşit unul dintre cei mai spectaculoase evenimente din vieţile lor: explozia unui baraj hidroelectric.

Obvious Child“

Comedianta Jenny Slate, în rolul Donnei Stern, este protagonista în comedia americană „Obvious Child“ în care aceasta arată ce i se poate întâmpla unei femei atunci când rămâne însărcinată după o noapte de petrecere.

The Rover“

Pentru că întreaga lumea este în prag de colaps financiar, Eric (Guy Pearce) a trebuit să lase în urmă totul, până şi ultima fărâmă de bunătate şi umanitate. Când ultimul bun aflat în posesia sa, maşina, îi este furat de către o bandă de infractori periculoşi, Eric porneşte pe urmele lor. Este forţat de împrejurări să îl ia cu el şi pe Reynolds (Robert Pattinson), naivul şi tulburatul membru al găştii abandonat de către membrii acesteia în urma haosului creat cu ocazia ultimei încercări de a ieşi basma curată şi de evada.

They Came Together“

Un film atipic şi o comedie anti-corporatistă, pelicula „They Came Together“ se vrea a fi o semi-parodie pe seama „You Got Mail“, una dintre cele mai cunoscute poveşti romantice din anii 1990. Paul Rudd şi Amy Poehler, sunt numele principale ale filmului, fiind ajutaţi de Max Greenfield, Bill Hader, Ellie Kemper, Michael Ian Black şi Chris Meloni.

Snowpiercer“

Anul 2031: pasagerii dintr-un tren sunt singurii supravieţuitori ai catastrofei care s-a petrecut pe Pământ, este povestea care stă la baza peliculei SF, o colaborare dintre producătorii din Coreea de Sud şi cei din Statele Unite ale Americii. Cu Bong Joon-ho în scaunul regizoral, filmul îi are în componenţă pe Chris Evans, Song Kang-ho, Go Ah-sung, Jamie Bell, Ewen Bremner, John Hurt, Tilda Swinton, Octavia Spencer, and Ed Harris. „Snowpiercer“ marchează debutul regizorului sud-coreean pe marea piaţă a filmelor independente în limba engleză.

Begin Again“

John Carney, celebru pentru muzicalul independent „Once“, revine cu o poveste plină de optimism. Poate că Dan (Mark Ruffalo) şi Greta (Keira Knightley) nu se simt cei mai norocoşi oameni de planetă, el tocmai fiind concediat de la o casă de discuri, iar ea părăsită de iubitul ei, star rock doritor să se concentreze asupra carierei. Dar muzica aduce oamenii laolaltă, iar emoţia din vocea Gretei, care improvizează pe scena unui bar, îl face pe Dan să audă, parcă pentru prima oară, cât de melodioasă poate fi vocea umană. Deşi nimeni nu îi vrea pe scena muzicală, cei doi vin cu un plan nebunesc pentru a-şi reinventa vieţile.

Boyhood“

Regizorul Richard Linklater a petrecut 12 ani pentru a filma acest film, o maturizare în imagini a unui tânăr din Texas. Micul Mason evoluează de la puştiul de şase ani preocupat de soarta ratonilor şi de jocuri video la un tânăr independent şi raţional, gata să pună totul sub semnul întrebării şi să dea piept cu viaţa, cariera şi dragostea o dată cu plecarea la colegiu. Cu Ethan Hawke şi Patricia Arquette în rolul părinţilor lui Mason, „Boyhood“ poate să fie uşor catalogat drept una dintre realizările esenţiale ale cinematografiei din 2014.

Wish I Was Here“

Regizorul Zack Braff şi-a găsit resursele financiare necesare realizării filmului „Wish I Was Here“ cu ajutorul platformei Kickstarter. Drama arată lupta unui actor care încearcă să-şi găsească drumul în viaţă. Kate Hudson şi Josh Gad sunt cei mai importanţi actori din producţie.

Happy Christmas“

Jenny, o adolescentă în vârstă de 20 de ani, ajunge în Chicago pentru a trăi împreună cu fratele ei mai mare, Jeff, un cineast tânăr care duce o viaţă liniştită alături de soţia lui, Kelly, o romancieră, şi fiul lor în vârstă de doi ani. Sosirea lui Jenny dă peste cap liniştea domestică, după ce aceasta şi prietenul ei Carson investighează evoluţia carierei soţiei lui Jeff. Filmul este regizat de Joe Swanberg şi îi are în distribuţie pe Anna Kendrick, Melanie Lynskey, Lena Dunham, Mark Webber , dar şi pe fiul de doi ani al regizorului, Jude.

A Most Wanted Man“

„A Most Wanted Man“ este ultimul film din cariera lui Philip Seymour Hoffman. Inspirat de un roman al specialistului în suspans John le Carré, filmul lui Anton Corbijn are loc în Hamburg, în Germania anului 2012. Un tânăr musulman pe jumătate cecen şi jumătate rus ajunge aproape mort în oraş, căutând cu disperare ajutor pentru a recupera averea tatălui său decedat. Doar că informaţiile despre el nu par să aibă sens: este tânărul o victimă, un hoţ sau, mai rău, un extremist gata să dezlănţuie prăpădul asupra Germaniei? Atraşi în mister sunt un bancher (Willem Defoe), o tânără avocată (Rachel McAdams) gata să-i apere pe cei fără de apărare şi un specialist în spionaj (Philip Seymour Hoffman), hotărât să dezlege iţele până nu e prea târziu.

The F Word“

Lansat în Statele Unite ale Americii sub numele de „What If“, pelicula canadiană este o comedie romantică regizată de Michael Dowse, în care joacă Daniel Radcliffe, Adam Driver şi Zoe Kazan. În „The F Word“, Wallace, care se îndrăgosteşte nebuneşte de o fată pe nume Chantry ajunge să vadă cum ea se întâlneşte cu un alt bărbat, iar relaţia dintre cei doi cade în ceea ce se numeşte „friend zone“ (n.r. - zonă de prietenie). Filmul a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, fiind nominalizat la categoria „cel mai bun film“, la Premiile Canadiene, dar a câştigat la categoria „cel mai bun scenariu adaptat“.

The One I Love“

Un cuplu, aflat într-o perioadă mai puţin fericită a mariajului, evadează din spaţiul familiar, într-un weekend, pentru a se regăsi, dar sfârşesc prin a se confrunta cu o dilemă neobişnuită. Regizat de Charlie McDowell, filmul a avut premiera la Festivalul de Film Sundance, din acest an. În opinia criticilor, Mark Duplass şi Elisabeth Moss, actorii poveştii, au realizat două roluri „spectaculoase“, iar McDowell a avut un debut regizoral „incredibil“. În aceeaşi măsură, povestea filmului a fost caracterizată drept „inteligentă şi modernă“. Aşa cum este normal, producţia a primit şi critici, cum ar fi: „Filmul poate să te solicite şi poate să devină enervant atunci când îl urmăreşti ca urmare a scenelor care se repetă şi a dialogului şi spaţiului restrâns în care are loc acţiunea“, spun jurnaliştii de la „The Hollywood Reporter“.

Life Of Crime“

John Hawkes şi Yasiin Bey, cunoscut sub numele de scenă de Mos Def, joacă în rolurile lui Louis Garra şi Ordell Robbie în ecranizarea romanului „The Switch“, scris de Elmore Leonard. Dacă numele celor două personaje sună familiare este pentru că, în trecut, Robert De Niro şi Samuel L. Jackson au avut de interpretat aceleaşi personaje în pelicula „Jackie Brown“. Din distribuţie mai fac parte Jennifer Aniston, Isla Fisher şi Will Forte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările