„Fifty Shades Freed“ a ajuns în România: ce încasări a avut la nivel internaţional în prima zi după lansare VIDEO

„Fifty Shades Freed“ a ajuns în România: ce încasări a avut la nivel internaţional în prima zi după lansare VIDEO

Dakota Johnson şi Jamie Dornan revin în rolurile protagoniştilor în „Fifty Shades Freed“ FTO Cinemagia

Filmul „Fifty Shades Freed/Cincizeci de umbre descătuşate“, ultimul film al trilogiei erotice de succes, a fost lansat în 56 de pieţe internaţionale şi primele încasări arată deja promiţător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul „Fifty Shades Freed”, al treilea film al seriei „Fifty Shades“, a încasat suma impresionantă de peste 9 milioane de dolari în prima zi a lansării la nivel internaţional, arată News.ro.
 
Lansat în 56 de pieţe internaţionale, lungmetrajul a încasat miercuri (7 februarie) 9,1 milioane de dolari, cu Germania şi Franţa între ţările în care a avut cel mai mare succes. În Germania, filmul a generat încasări de 2 milioane de dolari, iar în Franţa, de 1,5 milioane de dolari.
 
Cât priveşte Olanda, ultimul lungmetraj al trilogiei a generat încasări de 1,2 milioane de dolari, mai mari decât în cazul celorlalte două pelicule.
 
În Australia, a avut încasări de 1,1 milioane de dolari, asemănătoare celor înregistrate de „Fifty Shades Darker“ (2017). Prima zi a filmului pe marile ecrane din Filipine a însemnat încasări de 300.000 de dolari - cele mai mari din toate timpurile înregistrate de Universal într-o zi în această ţară.
 
Astăzi, „Fifty Shades Freed“ a avut premiera în Statele Unite, unde este aşteptat ca filmul să genereze încasări de aproximativ 33 de milioane de dolari în primul weekend, potrivit Variety. El va rula în 3.700 de săli de cinema. Filmul a ajuns tot astăzi şi în România.
 
„Fifty Shades Freed” îi are în distribuţie pe Jamie Dornan şi Dakota Johnson şi este regizat de James Foley. Noul film prezintă căsătoria şi luna de miere a protagoniştilor Anastasia Steele (Dakota Johnson) şi Christian Grey (Jamie Dornan), iar trailerul promite acţiune, suspans, răsturnări de situaţie şi, evident, foarte multe scene de sex. 
 
 
 
În ciuda recenziilor negative, primele două filme ale seriei, „Fifty Shades of Grey“ (2015) şi „Fifty Shades Darker“ (2017), au avut un succes de box office fenomenal, însumând 950 de milioane de dolari la nivel global.
 
„Fifty Shades Darker“ este al doilea cel mai nominalizat film la premiile Zmeura de Aur 2018, cu opt menţiuni, inclusiv pentru actorii din rolurile principale – Dakota Johnson şi Jamie Dornan – care au ieşit „învingători“ şi la gala din 2016. 
 
Şi romanele „Fifty Shades of Grey“ au devenit într-o perioadă scurtă un adevărat fenomen editorial, surclasând vânzările unor bestselleruri precum „Harry Potter“ şi „Codul lui Da Vinci“. Totodată, autoarea Erika Leonard James a ocupat, în 2013, locul fruntaş în topul Forbes al celor mai bine plătiţi scriitori din lume. „Fifty Shades Freed“, care a fost filmat în acelaşi timp cu „Fifty Shades Darker”, a avut un buget de 55 de milioane de dolari.
 
Graniţa dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii vorbesc însă despre apariţia unui nou gen literar, „mummy porn“, destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.
 
citeste totul despre: