Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti 2021, în noiembrie

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti 2021, în noiembrie

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), eveniment dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic, va avea loc între 17 şi 21 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Are we human?” - tema ediţiei din acest an - este întrebarea la care spectatorii vor căuta răspunsuri împreună cu artiştii invitaţi la festival, prin intermediul unui amplu program de proiecţii, instalaţii şi dezbateri, organizate la Cinemateca Eforie, Cinema „Elvire Popesco” şi la Muzeul Naţional de Artă al României, în Sala Auditorium.
 
Programul şi abonamentele BIEFF.11 vor fi disponibile în curând pe www.bieff.ro.
 
Festivalul îşi continuă la această ediţie misiunea de a explora perspective unice asupra unor subiecte relevante pentru societatea contemporană, creând un spaţiu favorabil dezbaterii şi dialogului. Tema în jurul căreia va fi construită experienţa de festival în 2021 se întoarce asupra unui subiect îndelung dezbătut în ultimele două milenii, dar care a devenit cu atât mai urgent odată cu accelerarea evoluţiei tehnologiei: identitatea fiinţei umane. Printr-o selecţie generoasă de filme prezentate şi premiate în cadrul evenimentelor cinematografice din întreaga lume, însoţite de o serie de discuţii şi dezbateri la care vor participa creatorii acestora, spectatorii din Bucureşti sunt invitaţi să exploreze abordări inovatoare ale umanităţii şi a fragilităţii ei.
 
„Pe măsură ce noile tehnologii devin o parte din ce în ce mai prezentă a sinelui nostru extins, ne transformăm deja în cyborgii viitorului. Prinşi între aspiraţii utopice pentru specia noastră şi alterări distopice ale lumii în care trăim, am ajuns la un punct de cotitură care cere transformarea radicală a societăţii umane”, a transmis Oana Ghera, directorul artistic al festivalului.
 
După ediţia din 2020, desfăşurată într-un format hibrid, în mediul online şi galeriile de artă din capitală, lucrările incluse în selecţia oficială BIEFF.11 vor fi prezentate pe marele ecran, într-un maraton de evenimente adresate tuturor celor interesaţi să exploreze noi limbaje cinematografice.
 
Filmele incluse în competiţia internaţională concurează pentru Marele Premiu BIEFF 2021. Juriul va acorda celor mai bune scurtmetraje prezentate în acest an şi premiile pentru regie şi concept vizual, dar va desemna şi câştigătorul competiţiei naţionale, aflată la prima ediţie din istoria evenimentului.
 
Creat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” şi al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) este primul eveniment din Romania care promovează zona de graniţă dintre cinema şi artele vizuale, oferind expunere unor artişti vizuali inovatori, ale căror lucrări sunt îndeobşte prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.
 
BIEFF are ca principal obiectiv promovarea creaţiilor inovatoare, conceptual, tematic şi stilistic, şi a unor artişti cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane, care, în acelaşi timp, explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic. Un cinema al libertăţii totale de creaţie, un cinema fără compromisuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările