Disney refuză să mai producă filme „Spider-Man“ cu Sony Pictures. Reacţia companiei de producţie

Disney refuză să mai producă filme „Spider-Man“ cu Sony Pictures. Reacţia companiei de producţie

FOTO Sony Pictures

Disney refuză să îi permită preşedintelui Marvel, Kevin Feige (46 de ani), să mai producă filme „Spider-Man“ cu Sony Pictures, compania arătându-se „dezamăgită“ de decizie.

După ce Disney a anunţat că nu mai vrea să producă filme „Spider-Man“ cu Sony Pictures, compania de producţie a transmis marţi, 20 august, că este „dezamăgită“ privind această decizie şi a subliniat refuzul Disney de a-i permite lui Kevin Feige să continue să fie producător al proiectelor, scrie News.ro
 
Feige a fost producător cu Amy Pascal pentru „Spider-Man: Far From Home“, care a devenit cea mai de succes lansare a Sony de anul acesta, cu încasări de 1,1 miliarde de dolari.
 
„Suntem dezamăgiţi, dar respectăm decizia Disney ca el să nu mai colaboreze ca producător principal pentru următorul film «Spider-Man». Sperăm ca acest lucru să se schimbe în viitor, dar înţelegem că multele noi responsabilităţi pe care i le-a dat Disney - inclusiv toate proiectele Marvel - nu îi oferă timp să lucreze la proiecte pe care compania nu le deţine. Kevin este minunat şi suntem recunoscători pentru ajutorul şi îndrumarea pe care ni le-a oferit“, se arată într-un comunicat citat de Variety.
 
Disputa a pornit de la faptul că Disney a cerut ca viitoarele filme „Spider-Man“ să fie finanţate în proporţii egale de cele două companii, cu Feige în rol de consultant. Sony, aparent, a propus să fie menţinut aranjamentul actual - Marvel primeşte 5% din încasările realizate în prima zi de lansare şi toate veniturile din vânzarea produselor promoţionale.
 
În 2015, Disney, Marvel şi Sony au anunţat un acord de a împărţi drepturile pentru filmele „Spider-Man“. Sony a distribuit filmele în care Spider-Man a fost personaj principal, iar Disney s-a ocupat de celelalte titluri. Personajul interpretat de Tom Holland a mai apărut în „Captain America: Civil War“, „Avengers: Infinity War“ şi „Avengers: Endgame“.
 
Sony se pregăteşte să dezvolte două noi lungmetraje „Spider-Man“, cu Holland în rol principal. Momentan, nu a fost anunţat oficial niciunul dintre acestea.
 
Reprezentanţi ai Disney şi Marvel nu au comentat încă. Disney a cumpărat Marvel Studios în 2009, pentru 4 miliarde de dolari.
 
Kevin Feige a debutat ca producător în urmă cu un deceniu, pentru „Iron Man“ şi „The Incredible Hulk“. Filmele pentru care a lucrat au generat încasări totale de peste 26,8 miliarde de dolari. El a primit anul acesta o nominalizare la Oscar pentru „Black Panther“, primul lungmetraj cu supereroi care a fost selectat la categoria Cel mai bun film a premiilor Academiei Americane de Film. 
 
Feige a mai produs „Avengers: Endgame“, care a depăşit vara aceasta „Avatar“ în ceea ce priveşte încasările, devenind cel mai profitabil film din toate timpurile, cu 2,79 miliarde de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: