Discursul lui Brad Pitt de la Premiile Oscar 2020 a fost perfect: politic şi emoţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brad Pitt a câştigat primul său Oscar pentru interpretare FOTO Guliver/Getty Images
Brad Pitt a câştigat primul său Oscar pentru interpretare FOTO Guliver/Getty Images

Actorul Brad Pitt (56 de ani) a câştigat Oscarul pentru rolul secundar din „Once Upon a Time in Hollywood“, trofeu pe care l-a dedicat copiilor săui. În discursul de acceptare al premiului a făcut şi o trimitere critică la adresa preşedintelui Donald Trump.

Brad Pitt a fost desemnat Cel mai bun actor în rol secundar la gala premiilor Oscar 2020, acesta fiind primul său trofeu pentru interpretare. El a mai câştigat o statuetă în 2014, ca producător al dramei „12 Years a Slave“.

Lista completă a câştigătorilor premiilor Oscar 2020

Starul a avut o concurenţă puternică – Al Pacino şi Joe Pesci („The Irishman“), Tom Hanks („A Beautiful Day in the Neighborhood“) şi Anthony Hopkins („The Tow Popes“).

Pitt, critic la adresa lui Trump în discursul de Oscar

Brad Pitt şi-a început discursul cu o referinţă la procesul de demitere al lui Donald Trump şi la blocarea mărturiei fostului consilier în probleme de securitate naţională John Bolton. „Mulţumesc, este cu adevărat incredibil. Mi-au spus că am la dispoziţie doar 45 de secunde pe scenă, ceea ce înseamnă că am cu 45 de secunde mai mult decât i-a oferit Senatul lui John Bolton în această săptămână. Mă gândesc că poate Quentin va face un film despre această poveste, pentru că în cele din urmă adulţii fac ceea ce este corect“, a declarat Pitt pe scena galei Oscar 2020.

Pitt a dedicat Oscarul celor şase copii

Actorul a continuat prin a-i mulţumi regizorului Quentin Tarantino şi actorului Leonardo DiCaprio, partenerul său din filmul „Once Upon a Time in Hollywood“: „Acest premiu este cu adevărat despre Quentin Tarantino. Eşti original, eşti unic, industria cinematografică ar fi mult mai săracă fără tine şi ador sfatul pe care i l-ai dat lui Cliff Booth – caută ce e mai bun în oameni, aşteaptă-te la ce e mai rău, dar caută ce e mai bun“.

Discursul lui Brad Pitt a fost încheiat într-o notă emoţionantă, dedicând victoria celor şase copii pe care îi are cu fosta soţie, Angelina Jolie. „Acest premiu este pentru copiii mei, care colorează tot ceea ce fac. Vă ador! Vă mulţumesc“. 

Brad Pitt a câştigat deja o mulţime de premii pentru rolul cascadorului Cliff Booth, inclusiv un trofeu Bafta şi un Glob de Aur. În ceea ce priveşte Oscarul, a fost un drum lung, fiind nominalizat de şase ori, pentru prima dată în 1996, graţie rolului secundar din „12 Monkeys“. Apoi, Academia i-a ignorat interpretările aproape un deceniu, până în 2009, când a fost nominalizat la categoria principală cu rolul din „The Curious Case of Benjamin Button“. În 2012, Pitt a primit o dublă nominalizare, atât pentru interpretare, cât şi pentru producţia dramei „Moneyball“. Doi ani mai târziu a şi câştigat Oscarul ca producător al dramei „12 Years of Slave“. De asemenea, el a mai fost nominalizat ca producător, în 2016, cu „The Big Short“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite