De la „Star Trek“ la „Star Wars“. J.J. Abrams va regiza al şaptelea film din seria „Războiul stelelor“

De la „Star Trek“ la „Star
Wars“. J.J. Abrams va regiza al şaptelea film din seria „Războiul stelelor“

J.J Abrams are în palmares pelicule ca „Star Trek“ şi „Misiune imposibilă“ FOTO Reuters

Studiourile Disney, care au achiziţionat anul trecut franciza „Star Wars“, l-au desemnat pe cineastul care va regiza cea de-a şaptea peliculă din serie. Succesorul lui George Lucas este cineastul american J.J. Abrams, cunoscut pentru pelicule ca „Misiune imposibilă“ şi „Star Trek“, potrivit variety.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul în vârstă de 46 de ani a fost curtat mult timp de studiourile Disney şi iniţial a declinat oferta la sfârşitul anului trecut.

În cele din urmă, el a fost convins să accepte ceea ce pentru mulţi ar părea o misiune imposibilă. Ben Affleck, Matthew Vaughn, Guillermo del Toro şi David Fincher au fost şi ei luaţi în calcul pentru postul de regizor. Cel de-al şaptelea film din seria „Războiul stelelor“ va fi lansat în 2015, potrivit presei internaţionale.

În toamna anului trecut, studiourile Disney au achiziţionat compania de producţie Lucasfilm şi franciza „Războiul stelelor“ pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

Trecerea companiei Lucasfilm în subordinea grupului Disney a marcat retragerea lui George Lucas de la conducerea companiei pe care a creat-o în 1971. Mâna lui dreaptă, producătoarea Kathleen Kennedy, a preluat preşedinţia Lucasfilm, care va deveni una dintre diviziile de la Walt Disney Company.

George Lucas (68 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuţi cineaşti americani, creatorul francizei „Star Wars/Războiul stelelor“, una dintre cele mai profitabile francize cinematografice din toate timpurile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: