De ce merită Leonardo DiCaprio un premiu Oscar: suferinţele prin care a trecut în filmele în care a jucat VIDEO

De ce merită Leonardo DiCaprio un premiu Oscar: suferinţele prin care a trecut în filmele în care a jucat VIDEO

Leonardo DiCaprio a avut parte de tot felul de peripeţii în filmele în care a jucat FOTO Arhivă

Leonardo DiCaprio (41 de ani) a trecut prin momente dificile în filmele în care a jucat, dar a reuşit să aducă la viaţă personaje care au făcut istorie. Suferinţele prin care a trecut au fost rezumat într-un videoclip denumit „The Leonardo DiCapriOlympics“.

Leonardo DiCaprio a câştigat deja un Glob de Aur pentru rolul din „The Revenant“, iar acum pare că se îndreaptă spre câştigarea şi unui mult aşteptat Oscar. Pentru a marca o eventuală victorie, unul dintre fanii actorului a realizat un clip video denumit „The Leonardo DiCapriOlympics“ în care arată toate peripeţiile şi cascadoriile prin care DiCaprio a trecut în filmele în care a jucat. Printre „evenimentele“ prin care a trecut actorul se numără atacul unui urs, înjunghierea unui rechin, sărituri de pe marginea unei stânci, consumul de droguri, duelul cu Robert De Niro, suferinţa provocată de Jack Nicholson sau escaladarea unui vapor care se scufundă. Mai jos, imaginile cu Leonardo DiCaprio şi performaneţele sale.

Drama „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“, în care Leonardo DiCaprio are rolul central, pare să se distanţeze din pluton, primind 12 nominalizări la premiile Oscar 2016, inclusiv la cele mai importante categorii - Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio), Cel mai bun actor în rol secundar (Tom Hardy) şi Cel mai bun regizor (Alejandro G. Iñárritu). Filmul a fost apreciat de criticii străini, însă nu a avut parte de o primire la fel de călduroasă şi din partea intransigentului Cristian Tudor Popescu. Lista completă a nominalizărilor la Oscar 2016 poate fi consultată aici

Cu siguranţă, Leonardo DiCaprio a avut parte de cea mai intensă experienţă. Suferinţele lui DiCaprio în numele artei se pot rezuma astfel: a fost târât, cu faţa în jos, pe o câmpie îngheţată în timpul unei scene de luptă, s-a aruncat în râuri îngheţate şi a fost nevoit să mănânce ficat crud de bizon. Declaraţiile lui DiCaprio despre încercările prin care a trecut la filmări le puteţi găsi aici. 

The Leonardo DiCapriOlympics from Fandor Keyframe on Vimeo.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul“, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar într-o categorie de interpretare, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul „J. Edgar“, regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în „Bandele din New York“ (2002), „Cârtiţa“ (2006) şi „Shutter Island“ (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - „Începutul/ Inception“, lansat în cinematografe în 2010.

Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul „Marele Gatsby“, o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în „Lupul de pe Wall Street“, în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările