Compania Marvel, dată în judecată pentru că ar fi furat muzica dintr-un celebru serial maghiar VIDEO

Compania Marvel, dată în judecată pentru că ar fi furat muzica dintr-un celebru serial maghiar VIDEO

FOTO Cinemagia

Compania Marvel a fost dată în judecată de un cetăţean ungur, pe motiv că ar fi furat muzica de pe genericul unei serii de filme cu supereroi.

Compania Marvel a fost dată în judecată, fiind acuzată că ar fi furat tema piesei muzicale folosite pe genericul seriei animate „X-Men“ de la o producţie maghiară celebră în anii '80, intitulată „Linda“, scrie TMZ.
 
Cetăţeanul de origine maghiară Zoltan Krisko, care a mai acuzat în trecut şi companiile Disney, FOX, Apple, Amazon şi altele, susţine că muzica de pe genericul filmului cu supereroi este furată din serialul maghiar.
 
Serialul „Linda“ a fost difuzat în Ungaria între anii 1984 şi 1991 şi, potrivit informaţiilor din documentele depuse în procesul intentat de Krisko, a fost de mare succes la acea vreme.
 
Krisko susţine că administrează averea unui compozitor maghiar pe nume György Vukán, care, în 1983, a compus piesa difuzată în serialul „Linda“ şi că, astfel, drepturile asupra muzicii realizate de Vukán îi revin.
 
Zoltan Krisko a mai afirmat că nu a auzit de existenţa serialului animat „X-Men“ şi de genericul acestuia până în anul 2017, când a descoperit că piesa sună exact ca cea folosită în serialul „Linda“.
 
Acum, bărbatul vrea să fie despăgubit cu o sumă mare de bani din profitul obţinut de seria animată, care să revină moştenirii lăsate de György Vukán, care a decedat în anul 2013, deoarece susţine că succesul francizei este datorat piesei emblematice „furate“.
 
Piesa de generic a serialului maghiar: 
 

Piesa de generic a producţiei Marvel: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: