Comedia românească „Două Lozuri“ este boicotată masiv pe IMDb şi Cinemagia. Care e motivul revoltei internauţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol sunt protagoniştii din „Două Lozuri“
Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol sunt protagoniştii din „Două Lozuri“

Comedia românească „Două Lozuri“, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol în rolurile principale, se bucură de un real succes în ceea ce priveşte încasările, însă membrii unui grup de satiră online au făcut „un raid“ pe IMDB şi pe Cinemagia şi au dat note foarte mici filmului, în semn de protest faţă de apariţia episodică a lui Codin Maticiuc.

„Două Lozuri“, în regia lui Paul Negoescu, a devenit cel mai de succes film românesc din ultimii ani la lansarea în cinematografe, având încasări de 424.926 de lei în primul weekend (7-9 octombrie) şi fiind vizionat de 27.182 de spectatori.

Succesul a fost aplaudat de controversatul Codin Maticiuc, care are un rol minor în film. „Ăştia suntem. «Două Lozuri», cele mai mari note din cinematografe. Cinemagia, IMDb, n-are importanţă, suntem numărul 1“, a scris Maticiuc pe Facebook.

Codin Maticiuc (36 de ani) este un personaj atipic în zona filmului românesc. A absolvit Liceul „Jean Monnet“ şi Facultatea de Drept la particulară. Cunoscut pentru escapadele sale, cu maşini luxoase şi femei frumoase, în ultima vreme, blondul „crai de Dorobanţi“ a devenit interesat de industria cinematografică autohtonă. A produs până acum trei filme semnate de Dan Chişu şi joacă în alte patru, colaborând cu regizori precum Anca Damian, Iura Luncaşu, Paul Negoescu şi Cristina Iacob. A scris o carte despre aventurile sale amoroase, „Consumatorul de suflete“.

Având în vedere istoricul lui Maticiuc, faptul că acesta apare în „Două Lozuri“ nu a fost tocmai pe placul lui Vlad Furtună, liderul grupului de satiră online Autobaza, care i-a îndemnat pe membri să ia măsuri.

image

Apelul lui Furtună nu a rămas fără ecou şi aşa se face că „Două Lozuri“ a primit, în ultimele 12 ore, 340 de note de 1 pe IMDb, scăzând dramatic de la 8,9, una dintre cele mai mari note obţinute de un film românesc pe IMDb, până la 5,5.

Actorul Dragoş Bucur a contraatacat şi şi-a rugat prietenii virtuali să restabilească ordinea, catalogând gestul lui Furtună drept „o glumă proastă, rea voinţă“.

„Nu prea fac din astea, dar am o mare rugăminte la voi, prietenii mei virtuali. Domnul de mai jos şi-a propus sa facă tot posibilul sa transforme succesul «Două Lozuri» într-un insucces prin coborârea notelor pe IMDb şi Cinemagia. E o glumă proastă, e rea voinţă, e impotenţă sexuală, artistică sau financiară, plictiseală, habar nu am. Vă rog să mă ajutaţi votând pe IMDb şi Cinemagia cu nota pe care credeţi că o merită «Două Lozuri». Puteţi să îi transmiteţi şi ce credeţi despre film pe pagina lui de FB“, a scris actorul pe Facebook cu o trimitere către contul lui Vlad Furtună.

Mai mult, Dragoş Bucur a realizat chiar şi o filmare, publicată pe grupul privat Autobaza 2.0, în care îi provoacă pe cei care au dat note mici producţiei să accepte să o vizioneze, el punându-le la dispoziţie o sală, bilete şi floricele.

Între timp, şi apropiaţii lui Bucur au reacţionat şi au votat, nota filmului crescând la 8 pe IMDb. Totuşi, actorul a revenit cu lămuriri, explicând că deşi apreciază umorul nu poate să nu risposteze, având în vedere condiţiile grele în care a fost realizat acest proiect. Artistul susţine că este nedreaptă atitudinea celor nemulţumiţi de prezenţa lui Codin Maticiuc în film şi îşi doreşte ca spectatorii să dea note în mod obiectiv.

„Am făcut un film, bucurie mare: cel mai bun film românesc din ultimii ani în primul weekend, încasări mari, cinematografe care au suplimentat locurile ca să intre lumea. Totul bine şi frumos. După care aflu că nişte puşti, băieţi şi fete, foarte deştepţi, care ştiu foarte bine Internetul, cu umor, pentru că ulterior le-am citit postările, s-au pus la propriu cu picioarele pe film. Nu le place de cineva din distribuţia noastră şi au zis: «Ia să le arătăm noi ăstora ce se poate face». Şi aproape 400 de oameni au votat pe IMDb şi pe Cinemagia cu nota 1, fără ca măcar să vadă filmul înainte. De ce? Doar pentru că pot. Apreciez gluma, apreciez umorul, de-a lungul timpului mi s-a spus că sunt campion la glume proaste, numai că nu pot să le tolerez, pentru că acest proiect e al nostru. Am muncit un an, am pierdut nopţi, nu am fost plătiţi, unii au fost plătiţi pe procente, credem foarte mult în chestia asta, unii au investit bani personali. Nu pot să las ca lucrurile să treacă de la sine, aşa că pot să ripostez doar rugându-i pe oamenii care au văzut filmul să voteze aşa cum cred ei. Nu cerşesc milă, dar aş vrea să fie corectă treaba asta şi lumea când se interesează de acest film să citească părerile nepărtinitoare ale oamenilor, nu doar răutăţile cu ceva umor ale unora“, a declarat Bucur într-o filmare publicată pe Facebook.

Pe de altă parte, pe pagina de Facebook a filmului, echipa a precizat că „Două Lozuri“ este o producţie independentă, realizată fără bani de la stat, cu un buget de numai 30.000 de euro. „Dacă v-a plăcut, votaţi cum trebuie“, este îndemnul echipei.

Filmul „Două Lozuri“, care a câştigat menţiunea specială a juriului la Festivalul de Film de la Zurich şi a fost lăudat de publicaţii de prestigiu din străinătate precum „The Hollywood Reporter“, spune povestea a trei bărbaţi dintr-un mic orăşel de provincie care câştigă marele premiu la Loto. Însă, nu după mult timp, biletul câştigător nu mai e de găsit, aşa că cei trei sunt nevoiţi să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze. Inspirat de nuvela lui I. L. Caragiale, „Două Loturi“, filmul rulează în prezent în cinematografele din toată ţara.

„Dinel, Sile şi Pompiliu, cei trei protagonişti ai filmului, ajung în situaţia disperată de a juca la Loto să facă rost de bani, iar lucrurile, aşa cum vă aşteptaţi, iau o turnură foarte amuzantă, care implică şi această Dacie 1300. Ne dorim să atragem public din diferite categorii de vârstă în cinematografe, ne dorim ca spectatorii să râdă, să se bucure şi să plece cu o stare de bine din sala de cinema“, a declarat Dragoş Bucur.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite