Coaliţia pentru Familie neagă că ar dori interzicerea filmului „Frumoasa şi Bestia“: „Informaţiile apărute sunt bazate pe o interpretare tendenţioasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Watson o interpretează pe Belle în adaptarea cinematografică a basmului „Frumoasa şi Bestia“
Emma Watson o interpretează pe Belle în adaptarea cinematografică a basmului „Frumoasa şi Bestia“

Coaliţia pentru Familie neagă că s-ar afla la originea unei campanii de interzicere în cinematografele din România a filmului „Frumoasa şi Bestia“, în care există „un moment gay“. Reprezentanţii organizaţiei susţin că informaţiile transmise au fost interpretate de presă într-un mod eronat.

Coaliţia pentru Familie clarifică informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar solicita interzicerea filmului live action „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast“, dezminţând „orice campanie de interzicere sau cenzurare a producţiei Disney“.

Precizarea este făcută pe acelaşi cont de Facebook pe care, cu câteva ore în urmă, Coaliţia făcea trimitere la faptul că în Malaezia filmul a fost retras, iar în Rusia este accesibil doar copiilor cu vârste de peste 16 ani, în timp ce în România nu este impusă această restricţie şi furniza adresa de mail a Centrului Naţional al Cinematografiei celor care doresc să îşi spună părerea pe această temă. Postarea iniţială a fost însă ştearsă, potrivit News.ro. 

„Coaliţia pentru Familie nu duce nicio astfel de campanie şi este la curent cu legislaţia română privind limitele libertăţii de expresie şi ale actului artistic. Decizia de încadrare a unui film în categoria de audienţă adecvată aparţine instituţiei de profil, în acelaşi timp părinţii fiind liberi să-şi educe copiii în conformitate cu propriile valori", se arată în comunicatul care se regăseşte pe site-ul asociaţiei, dar şi pe contul de Facebook al acesteia.

Totodată, Coalţia pentru Familie subliniază că „informaţiile apărute sunt eronate şi bazate exclusiv pe o interpretare subiectivă şi tendenţioasă a unei postări pe o reţea de socializare“.

Remake-ul live-action al filmului „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast“, lansat în România pe 17 martie, conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. 

„Compania Disney a retras filmul «Frumoasa şi Bestia» din Malaezia, după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situaţia este deosebit de delicată având în vedere că unele şcoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveştii Fraţilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. În România filmul a fost autorizat cu AG (audienţă generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteţi scrie Centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro“, a fost mesajul iniţial al organizaţiei, care a provocat critici pe reţelele de socializare.

Noua adaptare cinematografică a basmului „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast“ conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. Actorul american Josh Gad îl intepretează pe LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei. Reprezentanţii grupului Disney au spus că această intrigă secundară reprezintă „primul moment exclusiv gay“ din istoria celebrului studio hollywoodian.

Într-un interviu acordat pentru „Attitude Magazine“, regizorul peliculei, Bill Condon, spune că rolul personajului LeFou reprezintă un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte vizibilitatea comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender) pe marele ecran.

În acest film, Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Peţitorii ei - Bestia şi Gaston - sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans.

image

Din distribuţie fac parte şi alţi actori celebri, precum Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci.

Primul trailer al filmului „Beauty and the Beast“, din 2016, a generat aproape 130 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore după ce a fost lansat oficial pe YouTube.

O versiune animată a filmului „Frumoasa şi Bestia“ a fost lansată în 1991. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite