Cinemascop

Cinemascop

Mimi Brănescu

Între 15 şi 21 octombrie, la Cinema Studio se desfăşoară festivalul „Les Films de Cannes á Bucurest", la care participă Thierry Fremaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, şi cineaştii Gaspar Noé, Kornel Mundruczo şi Serghei Loznitsa.

Ştiri pe aceeaşi temă

BUCUREŞTI Filme de Cannes, în Capitală

Printre atracţii se numără proiecţia Palme d'Or-ului din acest an, „Oncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives" de Weerasethakul, dar şi filme precum „My Joy" de Loznitsa, „Des hommes et des dieux" de Beauvois, „Tender Son. The Frankenstein Project" de Mundruczo, „Tournée" de Amalric şi controversatul „Enter the Void", regizat de Noé.

Mimi Brănescu, premiat

Actorul Mimi Brănescu (foto)  a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor - „Bayard d'Or du Meilleur comédien" - pentru rolul lui Paul, din pelicula „Marţi, după Crăciun", la Festivalul de Film Francofon de la Namur (Belgia). „Marţi, după Crăciun", regizat de Radu Muntean, a primit, la acelaşi festival, Premiul pentru Cel mai Bun Film - „Bayard d'Or du Meilleur film". „Marţi, după Crăciun" este cel de-al treilea film la care Radu Muntean şi Mimi Brănescu colaborează. În cadrul FIFF, "Marţi, după Crăciun" a participat în Competiţa oficială alături de alte 15 filme.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările