Cine sunt cel mai bine plătiţi actori din lume: trei staruri de la Bolywood în topul Forbes

Cine sunt cel mai bine plătiţi actori din lume: trei staruri de la Bolywood în topul Forbes

Mark Wahlberg a reuşit să-l detroneze pe The Rock FOTO AP

Mark Wahlberg (46 de ani) a fost desemnat cel mai bine plătit actor din lume, reuşind să-l depăşească pe Dwayne „The Rock“ Johnson în topul revistei Forbes. Pe de altă parte, clasamentul aduce în atenţie o problemă mai veche a Hollywood-ului: diferenţele salariale dintre bărbaţi şi femei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul rapper devenit actor, Mark Wahlberg este cel mai bine plătit actor din lume, în ultimele 12 luni (iunie 2016-iunie 2017) încasând 68 de milioane de dolari, potrivit topului realizat de Forbes. Cei mai mulţi bani i-a câştigat datorită filmelor „Transformers: Ultimul cavaler/ Transformers: The Last Knight“ şi „Daddy's Home 2“, care urmează a fi lansat.

Wahlberg a reuşit să-l detroneze pe liderul de anul trecut, Dwayne „The Rock“ Johnson (45 de ani), care acum este pe locul secund, cu 65 de milionae de dolari. O mare parte din veniturile starului se datorează rolurilor din „Baywatch“ şi „Jumanji“, dar şi serialului HBO „Ballers“.

Chiar dacă a pierdut supremaţia, The Rock a reuşit să se menţină peste colegul său din „The Fate of the Furious“, Vin Diesel, care completează podiumul, cu 54,5 milioane de dolari. Pe lângă franciza „Fast and Furious“, Diesel şi-a sporit suma din conturi graţie filmelor „xXx: The Return of Xander Cage“ şi „Guardians of the Galaxy Vol. 2“.

Veniturile cumulate ale celor 20 de actori din topul Forbes se ridică la 720 de milioane de dolari. Un sfert din clasament este compus din actori din afara Statelor Unite, inclusive trei staruri de la Bollywood – Shah Rukh Khan, Salman Khan şi Akshay Kumar.

Pe de altă parte, topul evidenţiază o dată în plus că există încă diferenţe de salarii foarte mari între femei şi bărbaţi. Săptămâna trecută, revista Forbes a publicat clasamentul celor mai bine plătite actriţe, condus de Emma Stone, recompensată cu Oscar pentru rolul din „La La Land“. Artista a încasat o sumă estimată la 26 de milioane de dolari, cu 42 de milioane mai puţin decât cel mai bine plătit actor.

Potrivit Forbes, primii 10 artişti cu cele mai mari salarii la Hollywood au câştigat împreună 488,5 milioane de dolari, de aproape trei ori mai mult decât au câştigat împreună primele 10 artiste din clasament, ale căror încasări însumate ajung la 172,5 milioane de dolari, scrie şi News.ro.

Diferenţa salarială a fost pusă de editorii Forbes pe seama abundenţei de filme cu supereroi şi de acţiune, care au încasări mari în box office şi tind să aibă mai puţine roluri principale interpretate de femei.

Topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori din lume:

1. Mark Wahlberg - 68 de milioane de dolari

 

2. Dwayne „The Rock“ Johnson - 65 de milioane de dolari

3. Vin Diesel - 54,5 milioane de dolari

4. Adam Sandler - 50,5 milioane de dolari

5. Jackie Chan - 49 de milioane de dolari

6. Robert Downey Jr. - 48 de milioane de dolari

7. Tom Cruise - 43 de milioane de dolari

8. Shah Rukh Khan - 38 de milioane de dolari

9. Salman Khan - 37 de milioane de dolari

10. Akshay Kumar - 35,5 milioane de dolari

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: