Cine sunt cel mai bine plătite actriţe din lume. Emma Stone a detronat-o pe Jennifer Lawrence, o surpriză pe locul doi şi o absenţă notabilă

Cine sunt cel mai bine plătite actriţe din lume. Emma Stone a detronat-o pe Jennifer Lawrence, o surpriză pe locul doi şi o absenţă notabilă

Emma Stone este cea mai bine plătită actriţă din lume, dar şi cea mai profitabilă pentru studiourile de la Hollywood FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Emma Stone (28 de ani), câştigătoarea Oscarului pentru interpretarea din musicalul „La La Land“, a reuşit să o detroneze pe Jennifer Lawrence în topul Forbes al celor mai bine plătite actriţe. Totodată, actriţa clasată pe locul doi este o adevărată surpriză, având în vedere că în ultima vreme nu a mai avut mari proiecte cinematografice, iar editorii subliniază şi absenţa importantă a unei actriţe care anul trecut era pe podium.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta, trei actriţe au reuşit să depăşească pragul de 20 de milioane de dolari faţă de cele patru de anul trecut. De asemenea, veniturile cumulate ale celor mai bine plătite zece actriţe din lume se ridică la 172,5 milioane de dolari, cu 16 procente mai mici decât cele de anul trecut, potrivit Forbes.

Printre cele mai importante aspecte se numără încasările actriţei americane Jennifer Lawrence care aproape că s-au înjumătăţit, ceea ce i-a permis Emmei Stone să o detroneze după doi ani, absenţa notabilă a actriţei americane Scarlett Johansson, care anul trecut se afla pe podium, pe locul trei, dar şi faptul că Jennifer Aniston a reuşit să se claseze pe locul secund aproape exclusiv datorită colaborărilor cu branduri celebre.  

Emma Stone a fost desemnată cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood, în ultimele 12 luni (iunie 2016-iunie 2017) încasând 26 de milioane de dolari, potrivit topului întocmit de revista Forbes. O bună parte din bani i-a câştigat datorită interpretării din musicalul romantic „La La Land“, care a avut încasări globale de 445 de milioane de dolari, dar şi priză la critici, fiind recompensat cu şase statuete Oscar.

Emma Stone, care este şi cea mai profitabilă actriţă pentru studiourile de la Hollywood, a criticat recent diferenţele salariale dintre actori şi actriţe, dezvăluind că se întâmplă de multe ori ca actori alături de care lucrează să renunţe la o parte din onorariul primit pentru a echilibra situaţia.

În curând, actriţa americană va putea fi urmărită alături de Steve Carell în drama „Battle of the Sexes“, iar în prezent filmează o comedie neagră marca Netflix, „Maniac“, în care joacă alături de Jonah Hill.

Surprinzător, locul secund în topul Forbes este ocupat de actriţa americană Jennifer Aniston (48 de ani), care a câştigat 25,5 milioane de dolari aproape în întregime din colaborări cu diverse branduri, printre care SmartWater şi Emirates Airline, şi doar din câteva proiecte cinematografice mici.

Jennifer Lawrence (27 de ani), care a fost în fruntea topului în ultimii doi ani, a căzut pe poziţia a treia, cu 24 de milioane de dolari. Este o scădere considerabilă, având în vedere că anul trecut a încasat aproape dublu (46 de milioane de dolari), însă reflectă faptul că s-a dedicat unor filme mai mici, printre care thrillerul de groază „Mother!“, regizat de iubitul său, Darren Aronofsky, şi thrillerul cu spioni „Red Sparrow“. La fel ca Aniston, Lawrence a avut colaborări cu branduri importante, cum este Dior.

Emma Watson este pe locul şase, marcând prima apariţie în topul Forbes şi asta datorită succesului fenomenal avut de readaptarea basmului „Frumoasa şi Bestia“, în care actriţa britanică a jucat rolul principal.

Topul Forbes al celor mai bine plătite actriţe din lume:

1. Emma Stone - 26 de milioane de dolari

2. Jennifer Aniston - 25,5 milioane de dolari

3. Jennifer Lawrence - 24 de milioane de dolari

4. Melissa McCarthy - 18 milioane de dolari

5. Mila Kunis - 15,5 milioane de dolari

6. Emma Watson - 14 milioane de dolari

7. Charlize Theron - 14 milioane de dolari

8. Cate Blanchett - 12 milioane de dolari

9. Julia Roberts - 12 milioane de dolari

10. Amy Adams - 11,5 milioane de dolari

citeste totul despre: