„Charleston“, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, prezentat la TIFF 2018

„Charleston“, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, prezentat la TIFF 2018

„Charleston”, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu

„Charleston”, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, va fi prezentat în premieră în România în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2018. Proiecţia de gală va avea loc joi, 31 mai, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Premiera în competiţia de la TIFF înseamnă cam tot ce mi-am dorit pentru acest prim film. Şi mi se pare încă şi mai onorant ca celălalt titlu românesc din competiţie să fie semnat de Adina Pintilie, o cineastă pe care o admir şi-o preţuiesc de foarte mulţi ani.”, spune regizorul Andrei Creţulescu.

În luna aprilie, „Charleston” a avut noi proiecţii sold-out, la Istanbul, Viena, Londra, Moscova, Jeonju şi Montevideo, unde a primit un premiu special din partea juriului FIPRESCI, iar în mai a fost prezentat de ICR Varşovia în cadrul Festivalului Culturii Române de la Cracovia. Cronicarii turci au remarcat că „regizorul îşi fixează povestea într-un cartier pe cale să fie distrus de politicile de transformare urbană. 

Filmul are un umor unic graţie tensiunii constante dintre cei doi protagonişti şi se transformă într-o poveste tragi-comică despre un caz de „home invasion”.”, criticii austrieci au fost de părere că „cinefilul Andrei Creţulescu propune un anti-„buddy movie” bizar în care joacă jumătate din „star-systemul” românesc contemporan”, iar revista online londoneză ceel.org a salutat deopotrivă coloana sonoră şi trimiterile vizuale către filmele lui Michael Powell. 

Pe 7 iunie, „Charleston” va fi prezentat la Iaşi, în cadrul omagiului Victor Rebengiuc din Serile Filmului Românesc, iar din data de 8 iunie filmul va putea fi văzut în cinematografele din toată ţara.

citeste totul despre: