Celebrul monstru japonez Godzilla a devenit rezident al oraşului Tokyo

Celebrul monstru japonez Godzilla a devenit rezident al oraşului Tokyo

Godzilla a devenit rezident în Tokyo FOTO cinemagia.ro

Celebrul monstru fictiv Godzilla, din seria filmelor de succes cu acelaşi nume, a devenit, oficial, locuitor permanent al oraşului Tokyo, capitala Japoniei, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

O statuie de 12 metri care înfăţisează capul faimosului monstru Godzilla „locuieşte“, în prezent, deasupra cinematografului Toho, din sectorul Shinjuku, din Tokyo (Japonia). Potrivit Mediafax, Shinjuku i-a acordat rezidenţă oficială monstrului, în luna aprilie, cu ocazia lansării cinematografului Toho şi a hotelului Gracery, ce au ca temă filmele din seria „Godzilla“.

Pe 25 mai, reprezentanţii sectorului Shinjuku au printat nu mai puţin de 3.000 de copii ale documentelor de rezidenţă ale monstrului Godzilla, documentul fiind publicat şi pe reţeaua socială Twitter, de către fanii fiorosului personaj.

Potrivit acestui document, data de naştere a celebrului Godzilla este pe 9 aprilie 1954, ziua în care a fost lansat în cinematografe primul film „Godzilla“. Faimosul monstru fictiv şi-a căpătat rezidenţa japoneză 61 de ani mai târziu, pe 9 aprilie 2015.

În documentele de rezidenţă ale lui Godzilla se mai arată că acesta a devenit cetăţean al oraşului Tokyo pentru „a promova divertismentul şi a păzi cartierul Kabuki-cho şi pentru a atrage vizitatori din întreaga lume“.

Documentul de rezidenţă al monstrului fictiv Godzilla FOTO Twitter

Seria „Godzilla“ a debutat în 1954, primul film, foarte apreciat de public şi de criticii de specialitate, fiind regizat de Ishiro Honda. Totuşi, versiuni mai recente, cum ar fi cea din 1998, turnată la Hollywood, în regia lui Roland Emmerich, a eşuat în încercarea de a impresiona fanii şi criticii.

Remake-ul din 2014, regizat de Gareth Edwards, o coproducţie Legendary Pictures şi Warner Brothers, lansat în mai 2014, a readus însă monstrul în atenţia publicului.

Studiourile de film nipone Toho au anunţat, în decembrie 2014. că intenţionează să producă un nou film din seria de succes „Godzilla“, la zece ani după ultima peliculă japoneză a acestei serii.

Cheltuielile companiei Toho cu noul film sunt evaluate la sub 200 de milioane de dolari, cât au cheltuit studiourile de la Hollywood pentru producţia celui mai recent film din seria „Godzilla“, dar Toho a spus că studiourile japoneze speră să transforme Godzilla într-un personaj „care va reprezenta Japonia şi va fi iubit în lumea întreagă“, în timp util pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020.

Potrivit poveştii originale, personajul Godzilla, un monstru reptilian care suflă flăcări şi al cărui nume este o combinaţie între cuvintele japoneze pentru balenă şi gorilă, a apărut în urma unei mutaţii genetice cauzate de efectuarea de teste nucleare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările