Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile VIDEO

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile VIDEO

Actorii Gwyneth Paltrow şi Joseph Finnes în comedia romantică  „Shakespeare îndrăgostit“ FOTO cinemagia.ro

O comedie romantică bună, cu actori consacraţi, glume inteligente şi poveşti închegate cu umor, este un succes garantat la Hollywood. Dovadă stau filme precum „Shakespeare îndrăgostit“, „Jurnalul lui Bridget Jones“ sau „Când Harry a întâlnit-o pe Sally“. „Adevărul“ vă propune astăzi un top al celor mai frumoase comedii romantice din toate timpurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „Bridget Jones’s Diary/ Jurnalul lui Bridget Jones“ (2001)

Apărut iniţial ca o rubrică în ziarul britanic „The Independent“, potrivit cinemagia.ro, „Jurnalul lui Bridget Jones“ a devenit unul dintre cele mai apreciate filme ale genului – lucru datorat, în mare parte, interpretării actriţei Renée Zellweger, dar şi a regizoarei britanice Sharon Maguire.

Povestea este centrată asupra personajului Bridget Jones (Renée Zellweger), o femei cu ambiţii puţine şi nu foarte măreţe. Ea îşi doreşte să slăbească şi să-şi întâlnească dragostea vieţii, însă totul pare irealizabil, viaţa sa romantic fiind la stadiul de criză perpetuă. La începutul unui nou an, Bridget începe să ţină un jurnal. „Am decis să fiu stăpână pe viaţa mea şi să încep să ţin un jurnal, înregistrând toate evenimentele importante. Hotărârea numărul unu: categoric vor slăbi câteva kilograme. Hotărârea numărul doi: la fel de importantă, voi găsi un prieten drăguţ şi sensibil cu care să ies şi nu voi face vrei pasiune romantică pentru nimeni dintre următorii: alcoolici, obsedaţii de carieră, voyeuri, labili emoţionali sau perverşi“, notează Bridget în jurnalul ei, potrivit cinemagia.ro.

În timp ce prietenii ei o bombardează cu sfaturi inutile, Bridget se trezeşte prinsă într-o aventură încurcată între doi bărbaţi: şeful ei fermecător, Daniel Cleaver (Hugh Grant) şi Mark Darcy (Colin Firth), un vechi prieten de familie.

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „Shakespeare in Love/ Shakespeare îndrăgostit“ (1998)

O extraordinară producţie cinematografică distinsă cu şapte premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film, comedie romantică „Shakespeare îndrăgostit“ o aduce în prim plan pe actriţa Gwyneth Paltrow, alături de o distribuţie de excepţie: Oscar Judi Dench, Geoffrey Rush şi Ben Affleck.

Aflat într-o criză de inspiraţie, William Shakespeare (Joseph Fiennes) îşi găseşte muza în frumoasa Lady Viola (Platrow), iar rândurile încep să se scrie de la sine. Povestea de dragoste este însă umbrită de două lucruri pe care Shakespeare trebuie să le afle despre aleasa inimii lui. Lady Viola nu numai că trebuie să se mărite cu altcineva, ci se dă drept bărbat pentru a obţine rolul principal în cea mai recentă piesă scrisă de Shakespeare. Filmul este regizat de John Madden.

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „When Harry Met Sally/ Când Harry a întâlnit-o pe Sally“ (1989)

Regizorul Rob Reiner a adus pe marile ecrane o comedie romantică clasică, avându-i în rolurile principale pe Billy Crystal şi Meg Ryan. Filmul narează povestea lui Harry Burns (Billy Crystal), care este convins că sexul e întotdeauna un obstacol în calea prieteniei între bărbaţi şi femei. Când Harry o întâlneşte pe Sally (Meg Ryan), între ei se cimentează o profundă relaţie de prietenie, iar Harry decide că nu va lăsa atracţia sa faţă de Sally să strice acest lucru. Toate acestea, până într-o noapte în care Harry cedează tentaţiei, iar fiecare dintre ei trebuie să accepte că este perechea ideală a celuilalt.

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „The Holiday/ Vacanţa“ (2006)

O comedie cu o idee originală, „The Holiday“ spune povestea Amandei (Cameron Diaz) şi a lui Iris (Kate Winslet) – două femei plictisite de viaţă. Destinul lor ia însă o întorsătură în momentul în care cele două se întâlnesc pe internet şi decid să facă schimb de locuinţe pentru sărbătorile de iarnă. Cum una locuişte în Statele Unite, iar cealaltă în Anglia, schimbarea este suficient de mare pentru a le da vieţile peste scap. Şi  ca povestea să fie completă, Atât Iris, cât şi Amanda întâlnesc fiecare câte un bărbat de care se îndrăgotesc. Rolurile celor doi pretendenţi sunt jucate de Jude Law şi Jack Black. În regia lui Nancy Meyers, „Vacanţa“ rămâne una dintre cele mai savuroase comedii romantice, cu o poveste plină de optimism.

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „10 Things I hate About You/ 10 lucruri care nu-mi plac la tine“ (1999)

Comedia „10 lucruri care nu-mi plac la tine“, cu Heath Ledger şi Julia Stiles în rolurile principale, reprezintă varianta modernă a temei shakespeariene din „Îmblânzirea scorpiei“, potrivit cinemagia.ro.

O tânără frumoasă, dar distantă, Katatarina Stratford (Julia Stiles) respinge orice bărbat care se apropie de ea. Deşi pretrecerile date de colegi au devenit pentru Kat plictisitoare, sora sa mai mică, Bianca (Larisa Oleynik) tânjeşte la ele. Însă, conform unei decizii luate de tatăl lor, Bianca nu are voie să iasă din casă decât însoţită de sora ei mai mare. Astfel, Bianca şi câţiva prieteni pun la cale un plan prin care Kat să cunoască un băiat, însă joaca lor este luată foarte în serios de Kat. Filmul este regizat de Gil Junger, iar din distribuţie mai face parte actorul Heath Ledger, în rolul lui Patrick Verona.

Cele mai bune comedii romantice din toate timpurile. „It’s Complicated/ E tare complicat“ (2009)

Scenarista şi regizoarea Nancy Meyers a revenit cu o comedie romantică despre divorţ şiun triunghi amoros, care-i aduce în prim plan pe îndrăgiţii actori Meryl Streep şi Alec Baldwin şi Steve Martin.

Jane (Meryl Streep), proprietarea unui restaurant din Santa Barbara, are trei copii mari şi este divorţată de zece ani de Jake (Alec Baldwin), un avocat cu care a rămas în relaţii de amiciţie. După ce participă la festivitate de absolvire a fiului lor, foştii soţi merg să cineze împreună, iar amintirile anilor petrecuţi împreună îi aruncă într-o aventură extrem de pasională. În scurt timp, lucrurile se complică, fiindcă Jake este însurat cu agness (Lake Bell), o femeie mult mai tânără decât el, iar Jane este curtată de Adam (Steve Martin), arhitectul angajat să-i renoveze bucătăria. Jane trebuie să-şi da seama dacă acceptă să fie „cealaltă femeie“, în timp ce Jake îşi dă seamă că este foarte prins de această relaţie, iar Adam se îndrăgosteşte de Jane.

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „Silver Linings Playbook/ Scenariu pentru happy-end“ (2012)

Patrik "Pat" Solitano (Bradley Cooper) este un fost profesor de liceu cu tulburare bipolară, care a petrecut patru ani într-o clinică pentru tratarea bolilor nervoase, după ce a fost înşelat şi părăsit de soţia lui, Nikki. Mutându-se cu părinţii, Dolores (Jacki Weaver) şi Pat Solitano (Robert De Niro), după ce este externat, Pat este obsedat de ideea de a-şi recuceri partenera. Situaţia se schimbă atunci când o cunoaşte pe Tiffany (Jennifer Lawrence), o tânără văduvă care a fost concediată din cauza faptului că s-a culcat cu toţi colegii de serviciu după ce moartea soţului i-a cauzat o depresie severă. Afecţiunile mintale îi apropie pe cei doi, care devin prieteni şi încep să aibă sentimente profunde unul faţă de altul.

„Silver Linings Playbook“, ecranizare a romanului omonim semnat de scriitorul american Matthew Quick, a fost un imens succes, fiind aplaudat atât de cinefili, dar mai ales de critici. Filmul a primit opt nominalizări la premiile Academiei Americane de Film, inclusiv la toate categoriile de interpretare, dar şi pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu adaptat, Jennifer Lawrence primind primul Oscar din cariera sa pentru Cea mai bună actriţă.

„Filmul ne spune că «au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi» depinde de găsirea persoanelor care coexistă cu nebunia noastră, nu a celor care încearcă să ne scape de ea. În orice caz, este nebunesc de bun filmul“, a fost de părere criticul Colin Covert. Pe de altă parte, David Rooney, de la „The Hollywood Reporter“, a considerat „chimia dintre Cooper şi Lawrence motivul pentru care este o bucurie să vezi filmul“, complimentând totodată „nebunia revigorantă“ şi „energia nervoasă.“ De asemenea, Richard Corliss, de la revista „Time“, a aplaudat interpretările protagoniştilor, mai ales pe cea a actriţei Jennifer Lawrence, precizând că aceasta este „motivul pentru care filmul trebuie văzut până la final“ şi lăudând maturitatea artistei.
 
 

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „Vicky Cristina Barcelona“ (2008)

Filmul este centrat pe tumultoasa poveste a prietenelor Vicky (Rebecca Hall) şi Cristina (Scarlett Johansson), două americance venite la Barcelona pentru a-şi petrece vacanţa de vară. Deşi cele două sunt prietene foarte apropiate, au viziuni diametral opuse când vine vorba de iubire. Vicky este o persoană tradiţională, logodită cu un bărbat care îi oferă stabilitate şi afecţiune, în timp ce Cristina se consideră o nonconformistă. În Barcelona, cele două îl întâlnesc pe Juan Antonio (Javier Bardem), un pictor carismatic, cu un stil de viaţă excentric şi căruia îi place să-şi trăiască viaţa într-un stil libertin, conform propriilor sale idei şi idealuri. Proaspăt ieşit dintr-un divorţ celebru, răsunător, care a zguduit lumea artistică din Barcelona, le atrage pe cele două într-o serie de aventuri romantice neconveţionale. Totul decurge normal, până în momentul în care pictorul primeşte un telefon prin care este anunţat că Maria Elena (Penélope Cruz), fosta lui soţie, a încercat să se sinucidă şi este internată în spital, în Barcelona.

„Vicky Cristina Barcelona“ este unul dintre cele mai apreciate filme ale multipremiatului cineast Woody Allen, mai ales datorită interpretării actriţei spaniole Penélope Cruz, care a fost recompensată cu prestigioasa statuetă Oscar şi cu un premiu BAFTA la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar. Totodată, filmul a primit patru nominalizări la premiile Globul de Aur, impunându-se la categoria Cel mai bun film de comedie sau musical, şi este considerat unul dintre cele mai profitabile filme ale lui Allen, având încasări de 96 de milioane de dolari la nivel global, o cifră imensă, dacă ţinem cont de faptul că bugetul producţiei a fost de 15 milioane de dolari. Criticul Scott Tobias a considerat că filmul este „plin de umor şi ambiguu, dar şi ameţit şi sufocat de tristeţe şi îndoială“, iar Mick LaSalle, de la „San Francisco Chronicle“, a apreciat „opera unui artist încrezător şi matur“, referindu-se la Woody Allen.

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „The Proposal/ Vrei să te însori cu mine?“ (2009)

Când Margaret Tate (Sandra Bullock), directorul unei importante edituri de carte din New York, riscă să fie repatriată în Canada, îşi convinge asistentul personal, Andrew Paxton (Ryan Reynolds), să o ia de soţie, pentru a putea obţine viză. Acesta acceptă să îi facă jocul, dar impune câteva condiţii proprii, printre care o călătorie în Alaska, pentru a-i cunoaşte capricioasa familie, unde Margaret se trezeşte prinsă într-un şir de situaţii comice tipice. Urmăriţi de un ofiţer al Biroului de Imigrare, Margaret şi Andrew realizează curând că farsa lor este pe cale să devină o realitate.

Filmul a fost un adevărat succes la box office, având încasări de peste 300 de milioane de dolari şi devenind cea mai profitabilă comedie romantică a anului 2009. De asemenea, interpretările actorilor Ryan Reynolds şi Sandra Bullock au fost apreciate de critici, Lisa Schwarzbaum, de la „Entertainment Weekly“, fiind de părere că chimia dintre cei doi actori a fost „proaspătă şi irezistibilă.“ Aceeaşi opinie a fost împărtăşită şi de Zorianna Kit, de la „Huffington Post“, care a scris: „Cei doi sunt adepţi ai comediei şi s-au distrat de minune împreună, spectatorii filmului nu pot rezista farmecului lor, nici măcar în momentele în care povestea este de-o prostie inutilă.“

Cele mai frumoase comedii romantice din toate timpurile. „He's Just Not That Into You/ Despre bărbaţi şi nu numai“ (2009)

Bazat pe o replica din bestseller-ul „Sex and the City“, filmul spune povestea unui grup de prietene din Baltimore care trec prin relaţii amoroase, iar în centrul lor este Gigi, o femeie care interpretează întotdeauna greşit comportamentul partenerilor ei. Comedia a fost un hit la box office, mai ales datorită distribuţiei de excepţie: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Kevin Connolly, Bradley Cooper,Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson,Kris Kristofferson şi Justin Long. 
    
 
 
   

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările