Cel mai nou film al lui Michael Douglas, catalogat drept „prea gay“

Cel mai nou film al lui Michael Douglas, catalogat drept
„prea gay“

Actorii Michael Douglas şi Matt Damon, protagoniştii peliculei „Behind the Candelabra“ FOTO Reuters

Hollywoodul a fost de multe ori îngăduitor cu relaţiile gay în filme, dar se dovedeşte a nu fi totuşi atât de îngăduitor. Deşi pelicule precum „Brokeback Mountain„ şi „Milk“ s-au bucurat de succes atât în rândul criticilor, cât şi al publicului, un alt film care abordează subiectul gay a avut destule piedici de depăşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Behind the Candelabra“ este un film despre viaţa şi cariera celebrului pianist american Liberace (interpretat de Michael Douglas) şi despre relaţia lui cu Scott Thorson (Matt Damon).

Regizorul filmului, laureatul cu Oscar Steven Soderbergh („Ocean’s Eleven“, „Ocean’s Twelve“, „Ocean’s Thirteen“) a declarat că a avut mari probleme cu studiourile şi că toată lumea îl refuza. „Nimeni nu voia să facă filmul. Am fost la toate studiourile. Ne-au spus că filmul e prea gay“, a declarat regizorul pentru „New York Times“.

„Iar reacţia asta a fost după « Brokeback Mountain», care, apropo, nu e atât de amuzant precum e filmul meu. Dar studiourilor le-a fost teamă să investească. S-au gândit că nu vor putea să vândă filmul. Le-a fost frică“, a adăugat Steven Soderbergh.

După cum a recunoscut şi Matt Damon, filmul are multe scene cu tentă sexuală. Pe de altă parte, actorul a declarat că pelicula „Behind the Candelabra“ vorbeşte totuşi despre o relaţie, nu doar despre sex.

„Este vorba despre doi bărbaţi care se iubesc mult şi care au o relaţie, un fel de mariaj, asta cu mult înainte să se vorbească despre căsătoriile gay. Scenariul este frumos şi credibil. Conversaţiile lor, când se îmbracă sau când se dezbracă, ciorovăielile dintre ei... Aşa e în fiecare căsnicie“, a declarat Matt Damon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: