Ce spun criticii despre „Star Wars: The Last Jedi“: „Cel mai bun film al francizei“

Ce spun criticii despre „Star Wars: The Last Jedi“: „Cel mai bun film al francizei“

Daisy Ridley (stânga) interpretează unul dintre rolurile principale FOTO Cinemagia

„Star Wars: Ultimul Jedi“, episodul opt al celebrei francize cinematografice, care a avut premiera mondială pe 9 decembrie în Los Angeles, este considerat de critici „cel mai bun film al serieii“.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noul film „Star Wars“, saga Skywalker continuă, în timp ce eroii din „Trezirea Forţei“ se alătură legendelor galactice într-o aventură ce scoate la iveală mistere străvechi despre Forţă, împreună cu revelaţii şocante despre trecut.
 
„Star Wars: Ultimii Jedi“ este scris şi regizat de Rian Johnson. Distribuţia este similară cu cea din episodul şapte, „Trezirea Forţei“ (2015), şi reprezintă o combinaţie dintre actorii din trilogia anilor ‘70 şi cei care au fost introduşi în 2015. 
 
John Boyega (Finn) şi Daisy Ridley (Rey) vor interpreta rolurile principale, Mark Hamill va reveni ca Luke Skywalker, iar Carrie Fisher, pentru ultima oară, va fi prinţesa Leia. Adam Driver (34 de ani) va fi din nou personajul negativ, interpretându-l pe Kylo Ren. Prinţii William şi Harry ai Marii Britanii vor apărea şi ei în peliculă, în rolurile unor soldaţi.
 
„Star Wars: Ultimii Jedi“ va fi lansat în cinematografele din România pe 15 decembrie, însă criticii străini deja au dat verdictul. 
 
Cu 121 de recenzii, „The Last Jedi“ deţine în prezent 94% din scorurile platformei de recenzii „Rotten Tomatoes“, făcându-l unul dintre cele mai apreciate filme „Star Wars“ din toate timpurile.
 
Iată ce spun criticii:
 
- Cel mai bun film „Star Wars“ de când a apărut „The Empire Strikes Back“, a scris Josh Spiegel, Slashfilm.
 
- Cea mai satisfăcător film al francizei de la apariţia „The Empire Strikes Back“, e de părere  Eric Kohn, IndieWire.
 
- La fel ca cele de dinaintea lui, „The Last Jedi“ a fost deja recunoscut ca cel mai bun film „Star Wars“ de la apariţia „The Empire Strikes Back“, ceea ce este adevărat, dar este totodată un compliment prea slab, a scris Sam Adams, Slate.
 
- Nu trebuie să fii fan „Star Wars“ pentru a iubi acest ultim episod. Funcţionează chiar dacă nu ai văzut niciunul din celelalte filme, e de părere Mark Daniel, Toronto Sun.
 
- Faţă de episoadelele anterioare „Star Wars“, „The Last Jedi“ este un amestec de reverenţă pentru rădăcinile sale şi îmbrăţişarea noului care face din episodul opt un real triumf, e de părere Katie Walsh -Tribune News Service
 
- „The Last Jedi“, spre deosebire de predecesorul său, are libertatea de a fi îndrăzneţ şi, probabil, cel mai palpitant lucru despre el - şi există multe lucruri palpitante - este cât de profund profită de această libertate ... „Ultimul Jedi“ provoacă publicul, provoacă miturile „Star Wars“, provoacă însăşi întreaga serie. Aruncă în aer universul doar pentru a-l reface; este o continuare şi un nou început. Şi mai mult decât orice altceva, te duce în locuri în care franciza „Star Wars“ nu a visat niciodată, e de părere un alt critic. 
 
- „Johnson a făcut ceva care nu este doar o continuare demnă la una dintre francizele cele mai iubite vreodată de fani, ci este, de asemenea, o poveste de sine stătătoare. Un pas rar pentru orice continuare“. 
 
- Unul dintre cele mai puternice aspecte ale „The Last Jedi“ este scenariul. Johnson pune tot ceea ce credem că ştim la încercare.
 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: