Casa newyorkeză din filmul „Mic dejun la Tiffany“, vândută cu 7,4 milioane de dolari

Casa newyorkeză din filmul „Mic dejun la Tiffany“, vândută cu 7,4 milioane de dolari

Protagoniştii filmului „Mic dejun la Tiffany“, actorii Audrey Hepburn şi George Peppard FOTO cinemagia.ro

O casă newyorkeză, care a servit ca decor pentru mai multe scene celebre din filmul clasic „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's“ (1961), a fost vândută cu suma de 7,4 milioane de dolari, potrivit revistei „People“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această reşedinţă din cartierul newyorkez Upper East Side a fost locuinţa personajului Holly Golightly interpretat de actriţa Audrey Hepburn în filmul din 1961 şi a servit ca fundal pentru scenele ei jucate alături de George Peppard, inclusiv pentru celebra scenă a sărutului lor în ploaie.
 
Proprietarul clădirii ceruse iniţial, în mai 2014, suma de zece milioane de dolari, dar, întrucât nu a găsit cumpărător, a fost de acord să reducă preţul de vânzare. Casa este în prezent configurată ca duplex şi are patru etaje, o seră, cinci şemineuri, o verandă acoperită şi o curte interioară de dimensiuni impresionante.
 
De-a lungul anilor, reşedinţa a avut mai mulţi proprietari, iar unul dintre aceştia a fost agentul de bursă al Marthei Stewart, Peter E. Bacanovic, care a ajuns însă la închisoare în urma unui scandal financiar, în anul 2004.
 
Identitatea noului proprietar nu a fost dezvăluită. Potrivit agenţiei imobiliare Peter Ashe, care s-a ocupat de această tranzacţie, fostul proprietar al casei a decis să o scoată la vânzare deoarece era prea mică pentru nevoile sale.
 
 
Romanul „Mic dejun la Tiffany“, de newyorkezul Truman Capote, este considerat un clasic al literaturii americane. Romanul prezintă prietenia dintre o „call-girl“, Holly Golightly, şi narator, un scriitor debutant. Femeie aparent foarte copilăroasă, dar în acelaşi timp şmecheră şi capricioasă, cu o înclinaţie evidentă pentru bărbaţi cu reputaţie dubioasă, Holly Golightly îşi învinge angoasele visând în faţa vitrinelor magazinului de bijuterii Tiffany's din New York, la ora micului-dejun.
 
În cinematografie, în 1961, personajul Holly Golightly a fost interpretat de Audrey Hepburn, într-un film regizat de Blake Edwards. Acest film a câştigat două premii Oscar - la categoriile Cel mai bun cântec original şi Cea mai bună coloană sonoră - şi a primit alte trei nominalizări - Cea mai bună actriţă în rol principal (Audrey Hepburn), Cel mai bun scenariu adaptat şi Cea mai bună scenografie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările