Care sunt vedetele care vor înmâna trofee la gala premiilor Oscar 2017

Care sunt vedetele care vor înmâna trofee la gala premiilor Oscar 2017

Mai mulţi câştigători de Oscaruri vor înmâna trofeele anul acesta FOTO Arhivă

Academia de film americană a anunţat miercuri că artiştii recompensaţi în categoriile de interpretare la gala Oscar de anul trecut - Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Mark Rylance şi Alicia Vikander - se vor afla printre personalităţile care au fost invitate în 2017 să înmâneze trofee la gala de decernare a acestor distincţii, informează revista „Variety“, citată de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Leonardo DiCaprio a câştigat primul lui premiu Oscar în 2016 pentru rolul interpretat în filmul „The Revenant“. Brie Larson a câştigat trofeul aferent categoriei „cea mai bună actriţă“ graţie evoluţiei sale din drama „Room“. Mark Rylance a fost desemnat „cel mai bun actor în rol secundar“ pentru prestaţia din „Bridge of Spies“, iar Alicia Vikander a câştigat premiul pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar“ pentru interpretarea din drama „The Danish Girl“.

Spre deosebire de ultimii doi ani, în care doar actori caucazieni au fost nominalizaţi la premiile Oscar, lista nominalizaţilor din acest an în categoriile de interpretare conţine un număr record de şase artişti de culoare. Cel puţin un artist de culoare a fost nominalizat în fiecare dintre cele patru categorii de interpretare.

Lungmetrajul „La La Land“, un tribut muzical adus Epocii de Aur de la Hollywood, a egalat pe 24 ianuarie recordul de nominalizări la Oscar primite de un singur film într-un an, deţinut ex aequo de peliculele „Titanic“ (1997) şi „All About Eve“ (1950), şi va concura la 14 categorii de trofee.

Recordul de victorii, cu 11 premii Oscar câştigate, este deţinut la egalitate de filmele „Ben Hur“, „Titanic“ şi „The Lord of the Rings: The Return of the King“.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: