Care sunt noile reguli de eligibilitate a filmelor pentru premiile Oscar şi Globurile de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guliver/Getty Images
FOTO Guliver/Getty Images

Noi reguli au fost stabilite privind eligibilitatea filmelor pentru premiile Oscar, în timp ce Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a actualizat măsurile anunţate la finalul lunii martie pentru Globurile de Aur.

Academia americană de film a anunţat că modifică regulile de eligibilitate pentru premiile Oscar, din cauza pandemiei de COVID-19.

Consiliul guvernatorilor a căzut de acord că, pentru moment, nu mai este necesar ca un film să ruleze timp de şapte zile în cinematografele din zona Los Angeles pentru a se califica în cursa pentru Oscar.

Va fi permis ca filmele să fie lansate digital, fără a rula în cinematografe. Pentru a fi luat în calcul, filmul lansat online trebuie să fi avut programată o lansare în cinematografe. El trebuie să fie pus la dispoziţia membrilor Academiei spre vizionare prin streaming cu 60 de zile înaintea lansării online. 

Preşedintele Academiei, David Rubin, şi CEO-ul Dawn Hudson au reiterat importanţa experienţei cinematografice în săli, însă au subliniat că „pandemia tragică de Covid-19 face necesară această excepţie temporară în regulile noastre de eligibilitate“, citează Variety.

Odată ce sălile de cinema vor fi redeschise, regula de 7 zile va fi din nou în vigoare.

Academia a mai anunţat că va elimina o categorie a premiilor Oscar - „mixajul de sunet“ şi „montajul de sunet“ vor fi combinate într-una singură. Astfel, numărul de categorii va fi de 23. Această modificare a fost solicitată de breasla profesioniştilor din Academie.

În plus, pentru prima dată, membrii Academiei vor fi invitaţi să participe la o rundă preliminară de vot pentru Cel mai bun lungmetraj internaţional. Membrii vor putea vota doar după ce au vizionat un anumit număr de filme.

În legătură cu selecţia pentru categoria Coloană sonoră, consiliul a decis că o coloană sonoră trebuie să cuprindă muzică originală în procent de cel puţin 60%. Pentru continuări şi francize cinematografice, o coloană sonoră trebuie să aibă cel puţin 80% muzică originală.

A fost eliminată şi vizionarea filmelor pe suport DVD. Filmele nu vor mai fi acceptate de membrii Academiei în acest format începând cu anul viitor.

Cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie 2021.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) a operat, de asemenea, schimbări în regulamentul de eligibilitate a filmelor. 

Pentru Globurile de Aur 2021, studiourile vor putea trimite link-uri pentru vizionarea filmelor.

La finalul lunii martie, HFPA anunţa că ia în considerare filmele a căror premieră în cinematografele din zona Los Angeles era planificată începând cu 15 martie. Această măsură era în vigoare până la 30 aprilie.

Marţi, organizaţia a anunţat că data a fost prelungită indefinit din cauza faptului că sălile de cinema sunt încă închise.

Este aşteptat ca în luna iulie Sindicatul actorilor americani (SAG) să anunţe, de asemenea, noi reguli de eligibilitate pentru premiile acordate în sezonul următor.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite