BRomania face un nou film, cu Micutzu: Comedia „Teambuilding“, despre viaţa de corporaţie şi visul românului de a fi şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matei Dima face un nou film FOTO Alex Gălmeanu
Matei Dima face un nou film FOTO Alex Gălmeanu

După succesul „Miami Bici“, Matei Dima, aka Bromania, face echipă cu Cosmin Nedelcu, aka Micutzu, şi Alex Coteţ pentru un nou film, „Teambuilding“, o comedie despre corporatişti.

Izolare… creativă. Aşa s-ar putea numi această perioadă pentru Matei Dima, care a început deja lucrul la un nou film. Este vorba despre lungmetrajul „Teambuilding“, la care lucrează împreună cu Micutzu şi Alex Coteţ, o comedie despre viaţa de şef şi angajat, despre problemele oricărei firme, mici sau mari, de la noi.  

După succesul producţiei „Miami Bici“, care a devenit cel mai vizionat film românesc din ultimii 26 de ani după primul weekend de la lansarea în cinematografe şi care din 1 aprilie a intrat şi în grila Netflix, Matei este pregătit pentru un alt gen de comedie. 

„Este adaptarea  unui gen de comedie cu care m-am identificat în filmele americane fix în perioada când îmi formam simţul umorului“, spune el. 

„Este un pas riscant, dar necesar pentru dezvoltarea pieţei româneşti. Tot ce ştiu acum este că îmi place foarte mult povestea şi că sunt foarte entuziasmat să petrec următoarele luni lucrând cu doi dintre oamenii care mă fac să râd cel mai tare în viaţa reală. Sperăm să facem acelaşi lucru şi în viaţa imaginată de noi în «Teambuilding», aşa că rămâneţi aproape pentru mai multe detalii în următoarea perioadă şi follow Viva la Vidra pe Instagram pentru ultimele ştiri“, a continuat Matei.  

La rândul său, Alex Coteţ recunoaşte că acest proiect este pentru el un pas important, pentru că după ani de experienţă în publicitate, a acceptat să se implice în regia de lungmetraj odată cu „Teambuilding“. 

„Matei şi Cosmin m-au motivat să fac un pas pe care îl tot amân de câţiva ani de zile: regie de lungmetraj. Probabil l-aş mai fi amânat încă 10 ani de acum încolo, însă experienţa «Miami Bici» mi-a arătat că furtuna perfectă nu există. Trebuie să o creezi. Iar acum mă simt mai pregătit decât aş fi fost în urmă cu doi ani, chiar dacă este greu pentru cineva venit din publicitate, unde mereu decide altcineva pentru tine ce e bine şi ce nu e bine în ceea ce faci. Acum, responsabilitatea e doar pe umerii noştri. De aceea mă bucur că Matei şi Cosmin au încredere în mine pentru acest proiect şi abia aştept să fac oamenii, din nou, să râdă“, a adăugat acesta.  

Rolurile principale în această producţie le revin lui BRomania şi lui Micutzu (Cosmin Nedelcu), acesta din urmă garantând şi el umorul şi hohotele de râs. 

„E primul film în care voi avea un rol principal şi din start e o onoare, iar asta nu s-a întâmplat pentru că voi fi şi eu producător asociat. E o combinaţie de zile mari, sunt alături de un om teribil de amuzant şi teribil, Matei Dima, căruia îi şi datorez deschiderea mea faţă de pasul acesta important din cariera mea. Sub bagheta ilustrului Alex Coteţ, om la fel de teribil, care şi scrie, dar şi regizează această capodoperă comică, mă simt în totală siguranţă, dovada fiind nenumăratele clipuri virale construite sub atenta sa supraveghere şi viziune. Vă garantez că va fi amuzant“, a concluzionat cunoscutul standup-er.  

micutzu are rol principal in teambuilding

Micutzu are rol principal în „Teambuilding“

Viaţă de corporaţie şi visul românului de a fi şef

După cum povesteşte Alex Coteţ, cel care a semnat scenariul şi pentru „Miami Biciׅ“, filmul „Teambuilding“ va fi o ficţiune inspirată din zeci de adevăruri, experienţe trăite pe propria piele sau auzite de-a lungul anilor de la prieteni, cu situaţii pe cât de absurde, pe atât de reale şi cu care foarte mulţi oameni vor rezona. De la dorinţa arzătoare de a fi şef, la nepotism, imcompetenţă, evaziune fiscală sau situaţii absurde, toate sunt subiecte care vor fi tratate cu mult umor în noul film. 

„Vrem să schimbăm puţin percepţia pe care o au corporatiştii în România. Ne-am obişnuit să considerăm viaţa de corporatist ca fiind plictisitoare şi sterilă. Dar în realitate, oamenii ăştia trec prin atât de multe situaţii limită într-o săptămână, încât Ocean’s 11 e film de copii pe lângă ce trăieşte un contabil din Pipera. E şi normal să ţi se taie picioarele de emoţie când sari cu paraşuta. Dar te-a luat vreodată cu leşin de la un Excel completat greşit? Aş vrea să aduc asta pe marele ecran: rivalităţile, certurile, panicile şi mai ales prostiile făcute la beţie, adică în teambuilding“, mai spune Alex Coteţ. 

„Teambuilding“ se va filma anul acesta în toamnă, iar casa de producţie care îl semnează este Viva la Vidra (deţinută de Matei Dima şi Ştefan Lucian). Alex Coteţ este regizor şi scenarist, producător general este Alexandra Hash, iar în rolurile principale sunt distribuiţi Micutzu şi Matei Dima.   

alex cotet este regizorul si scenaristul filmului teambuilding

Alex Coteţ este regizorul şi scenaristul filmului „Teambuilding“

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite