„Black Panther“, primul film proiectat în Arabia Saudită după o interdicţie de 35 de ani

„Black Panther“, primul film proiectat în Arabia Saudită după o interdicţie de 35 de ani

Arabia Saudită a pus capăt perioadei de 35 de ani de interdicţie în săli de cinema

Filmul american "Black Panther" va fi prima producţie proiectată miercuri în Arabia Saudită, în prezenţa profesioniştilor din industrie, înainte de deschiderea sălilor de cinema pentru public, luna viitoare, după o interdicţie de 35 de ani, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regatul ultraconservator, care s-a angajat într-o serie de reforme, a pus capăt anului trecut perioadei de 35 de ani de interdicţie în săli de cinema. Gigantul american AMC Entertainment a obţinut prima licenţă pentru a exploata sălile de cinema din Arabia Saudită. 
 
Autorităţile au anunţat mai întâi că prima sală de cinema se va deschide miercuri, însă responsabili apropiaţi guvernului şi publicaţiilor locale au precizat că este vorba doar despre o proiecţie-test, care va avea loc în noul cinematograf din cartierul financiar "Regele Abdallah" din Riad, şi că sălile pentru public se vor deschide în luna mai.
 
„Va fi prima proiecţie dintr-o serie de teste, la care vor participa specialişti din industrie, care vor fi organizate (...) odată cu ultimele pregătiri în vederea deschiderii pentru publicul larg", a transmis Centrul internaţional de comunicare al Ministerului Informaţiei. 
 
Directorul general al AMC Entertainment, Adam Aron, va asista la proiecţie. AMC Entertainment, cea mai mare reţea de cinematografe din America, a semnat în decembrie un acord de intenţie cu Fondul suveran saudit pentru construirea şi exploatarea de cinematografe în regat. 
 
Potrivit mass-media saudite, compania ar urma să deschidă 40 de cinematografe în 15 oraşe ale ţării în curs de cinci ani. 
 
Distribuitorii au considerat mult timp regatul drept ultima piaţă de masă rămasă neexploatată din Orientul Mijlociu, cu peste 30 de milioane de locuitori, dintre care majoritatea sub 25 de ani. 
 
AMC va face concurenţă altor distribuitori, ca VOX Cinemas, principala reţea din Orientul Mijlociu, cu sediul la Dubai. 
 
Anularea interdicţiei cinematografelor se înscrie în politica de deschidere a regatului pe plan internaţional, iniţiată în ultimele luni de prinţul moştenitor Mohammed ben Salmane, în ciuda opoziţiei miilor de conservatori religioşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările