Ben Kingsley va juca într-un film biografic dedicat actorului James Dean

Ben Kingsley va juca într-un film biografic dedicat actorului James Dean

Ben Kingsley a fost nominalizat de alte trei ori la premiile Oscar, are începând din mai 2010 şi o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles FOTO AFP

Actorul britanic Ben Kingsley va juca alături de Robert Pattinson şi Dane DeHaan în filmul „Life“, un lungmetraj biografic dedicat actorului James Dean, informează nouvelobs.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul este regizat de cunoscutul cineast Anton Corbijn, iar filmările au început de curând în oraşul canadian Toronto. Deocamdată nu sunt cunoscute detalii despre rolul interpretat de Ben Kingsley.

„Life“ prezintă povestea de prietenie dintre Dennis Stock, un tânăr fotograf american care lucrează pentru revista Life, interpretat de Robert Pattinson, şi actorul James Dean, interpretat de Dane DeHaan, care s-a înfiripat în timpul unei călătorii cu automobilul de la Los Angeles la New York.

Acea întâlnire i-a permis lui Dennis Stock să realizeze unele dintre cele mai cunoscute fotografii ale actorului, cu atât mai valoroase cu cât ele au fost făcute în 1955, anul morţii lui James Dean.

James Dean, protagonistul filmelor „Rebel fără cauză“ şi „La Est de Eden“, a murit într-un accident de maşină, în 1955, la doar 24 de ani, într-o perioadă în care cariera lui se afla în plin avânt.

Ben Kingsley, pe numele real Krishna Pandit Bhanji, născut la Scarborough, în Marea Britanie, dintr-o mamă britanică şi un tată de origine indiană, a debutat la Londra, în teatru, în anul 1966. Actorul şi-a ales mai târziu pseudonimul de Ben Kingsley, s-a alăturat Royal Shakespeare Company în 1967 şi a debutat pe marile ecrane în 1972, cu un rol în thrillerul „Fear Is The Key“.

Un deceniu mai târziu, interpretarea lui Gandhi în filmul cu acelaşi titlu, regizat de Richard Attenborough, i-a adus celebritatea şi premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Actorul britanic, nominalizat de alte trei ori la premiile Oscar, are începând din mai 2010 şi o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările