„Avengers: Endgame“ a depăşit „Titanic“ în topul filmelor cu cele mai mari încasări: recordul, stabilit în doar 11 zile

„Avengers: Endgame“ a depăşit „Titanic“ în topul filmelor cu cele mai mari încasări: recordul, stabilit în doar 11 zile

Scarlett Johansson în „Avengers“ FOTO Cinemagia

Cel de-al patrulea şi ultimul film din franciza „Avengers“, „Endgame“, a depăşit pragul de încasări de două miliarde de dolari în 11 zile, devenind al doilea cel mai profitabil film din istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu un buget de 356 de milioane de dolari, filmul lansat pe 26 aprilie a generat, în America de Nord, încasări de 619,6 milioane de dolari, iar la nivel global, de 1,56 miliarde de dolari. Astfel, lungmetrajul este al doilea cel mai profitabil, la nivel internaţional, din toate timpurile, scrie Variety.
 
În al doilea weekend de la premieră, la nivel internaţional, el a generat încasări de 282 de milioane de dolari, în 55 de pieţe.
 
„Endgame“ a depăşit „Titanic“ (1,52 miliarde de dolari) şi se află în urma „Avatar“ (2,02 miliarde de dolari) în box office-ul internaţional, scrie news.ro. 
 
Cel de-al patrulea lungmetraj al francizei este, oficial, al doilea film cu cele mai mari încasări la nivel global în 11 zile - 2,188 miliarde de dolari, faţă de 2,187 miliarde de dolari cât a înregistrat „Titanic“.
 
„Avatar“ se află în fruntea acestui top, cu 2,8 miliarde de dolari.
 
În weekendul trecut, „Avengers: Endgame“ s-a menţinut pe primul loc în toate teritoriile, în afară de Japonia. Cel de-al 22-lea film din Universul Marvel a realizat o performanţă fără precedent în China - unde este filmul de la Hollywood cu cele mai mari încasări (575 de milioane de dolari).
 
Între alte teritorii unde lungmetrajul a generat încasări masive se numără Marea Britanie (89,9 milioane de dolari) şi Coreea de Sud (82,1 milioane de dolari).
 
La nivel nord-american, în al doilea weekend de la premieră, filmul a generat încasări de 145,8 de milioane de dolari, cu 59% mai puţin faţă de primul weekend.
 
Filmul, regizat de fraţii Anthony şi Joe Russo, are o distribuţie formată din staruri ca Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Bradley Cooper şi Josh Brolin.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: