Armand Assante vânează fantome şi vampiri într-un film românesc independent regizat de Dragoş Buliga

Armand Assante vânează fantome şi vampiri într-un film românesc independent regizat de Dragoş Buliga

Armand Assante joacă rolul unui faimos vânător de fantome şi vampiri, care împreuna cu un jurnalist israelian ajunge într-un sat din Transilvania FOTO Bogdan Comănescu

Armand Assante filmează în România pentru producţia „The Wanderers“, alături de alţi actori români, printre care şi Răzvan Vasilescu. Producţia urmăreşte o serie de fapte supranaturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Armand Assante caută fantome în Transilvania 

În aceste zile au loc în România filmările pentru producţia „The Wanderers“, un  thriller supranatural în care joacă Armand Assante, Lior Ashkenazi, Raluca Aprodu, Răzvan Vasilescu şi actorii voreeni Bae Junghwa şi Sun Hojae, în rolurile principale. 

Regizat de Dragoş Buliga şi bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, „The Wanderers“ este povestea unui american, Louis Moudon (Armand Assante), un faimos vânător de fantome şi vampiri, care împreuna cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase poveşti sângeroase petrecută în castelul Zalesky. Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) şi care are în grijă şi o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzaţional pentru un reality-show. În Transilvania vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieţii sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Distribuţia mai include actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeş, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonţ), dar şi pe Branko Duric, un celebru actor şi muzician bosniac, în rolul lui Igor. 

FOTO Bogdan Comănescu 

„The Wanderers“, proiect românesc independent cu echipă internaţională 

Cu un buget semnificativ, „The Wanderers“ este un proiect românesc independent realizat de către o echipa internatională de producători şi investitori a cărei producţie a fost asigurată de către compania Frame Film, cea care realizează serialele „Las Fierbinţi“ şi „Atletico Textila“, şi de către That's the film. Filmările au avut loc în Sighisoara, în Dofteana (judeţul Bacău) şi în Bucureşti.

Filmul reuneşte o echipă de profesionişti în domeniu, imaginea fiind semnată de Şerban Ionescu, make-up Effects Designer Erik Gosselin („X-Men: Apocalypse“, „Crimson Peak“), special make-up Edwina Voda, efectele speciale vizuale sunt asigurate de către Felician Lepadatu („Zero Theorem“), scenografia de Sorin Boncea, iar costumele au fost realizate de către Luminiţa Lungu. 

FOTO Bogdan Comănescu 

Cu peste 120 de filme în portofoliu, cu un premiu Emmy pentru rolul din miniseria TV „Gotti“, Armand Assante a intrat în istoria cinematografiei mondiale cu apariţii iconice ca Ulise în miniseria „The Odyssey“, regizată de Andrei Konchalovsky şi produsă de Francis Ford Coppola, sau în filmele lui Ridley Scot, „American Gangster“ şi  „1492 - Conquest of Paradise“ sau „Q and A“ - regia Sydney Lumet. „The Wanderers“este a doua sa participare la o producţie românească, dupa „California Dreamin’“, film regizat de Cristian Nemescu.

Lior Ashkenazi îl interpretează pe jurnalistul Robert Landau care îl convinge pe Louis să vină în Transilvania pentru a dezlega misterele unei crime sângeroase petrecută într-un castel. Lior Ashkenazi este unul dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi actori israelieni ai momentului. A fost protagonist în „Big Bang Wolves“, un thriller de mare succes în Israel, dar şi în mult premiata comedie „Late Marriage“. În curând Ashkenazi va putea fi văzut şi în „Oppenheimer Strategies“, un thriller politic în care îi are alături pe Richard Gere, Steve Buscemi şi Michael Sheen.

Raluca Aprodu este Sorana, studenta curajoasă care face pe ghidul prin Transilvania pentru turiştii străini şi care sfârşeşte prin a se confrunta cu situaţii care-i pun viaţa în pericol.

Una dintre cele mai de succes actriţe ale generaţiei sale, Raluca Aprodu a fost protagonista serialului HBO „În derivă“, dar şi a recentului film premiat la Cannes, „Câini“, în regia lui Bogdan Mirică. Deşi e la începutul carierei, Raluca are importante colaborări internaţionale,  thrillerul „At Your Own Risk“, regizat de cehul Filip Renc, precum şi „Blood and Chocolate“, în regia Katjei von Garnier.

Branko Djuric îl interpretează pe colegul de breasla al lui Louis, Igor, cel care omoară vampiri prin metode neortodoxe.

Născut şi crescut în Sarajevo, Branko Djuric este un artist multidisciplinar (actor, muzician, regizor) al cărui talent a depăşit graniţele ţării sale natale. În 2001 a fost eroul principal în „No Man’s Land“, film regizat de Danis Tanovic care a câştigat Oscarul pentru „cel mai bun film străin“, iar în 2011 Angelia Jolie l-a distribuit în primul ei film ca regizoare, „In the Land of Blood and Honey“. A debutat la televiziunea britanică în drama „If We Dead Awaken“, produsă de Channel 4.

Răzvan Vasilescu este preotul satului, Nechifor, cel care şi-a dedicat viaţa bisericii pentru a proteja locuitorii de forţele răului care-i bântuie de mulţi ani.

Unul dintre cei mai mari actori români de film şi teatru, Răzvan Vasilescu, este cunoscut publicului din colaborările sale în seriale de televiziune de mare audienţă („Băieţi buni“, „Păcatele Evei“, „Atletico Textila“ etc.), dar şi din colaborări cu cei mai importanţi regizori români de film: Lucian Pintilie - „Balanţa“, „Prea târziu“, „De ce trag clopotele, Mitica?“ şi „Nicky & Flo“; Constantin Popescu - „Portretul luptătorului la tinereţe“; Silviu Purcărete - „Undeva la Palilula“; Dan Piţa - „Faleze de nisip“; Stere Gulea - „Stare de fapt“.

Răzvan Vasilescu şi Armand Assante se află la a doua lor colaborare, dupa „California Dreamin’“, în regia lui Cristian Nemescu, film distins în 2007 cu marele premiu al secţiunii „Un Certain Regard“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările