„Argo“ riscă să ajungă la tribunal

„Argo“
riscă să ajungă la tribunal

„Argo“ distorsionează realitatea

Autorităţile din Teheran intenţionează să-i dea în judecată pe producătorii filmului recompensat cu premii Oscar şi BAFTA, pentru că „Argo“ promovează o imagine nerealistă a Iranului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile iraniene îl acuză pe Ben Affleck că a prezentat o imagine negativă a ţării şi că a făcut reclamă pentru CIA. Televiziunea publică iraniană îi reproşează lui Affleck că s-a folosit de exagerări, deformând realitatea prin scene false. Mai mult, aceştia îl acuză pe artist că a violat normele culturale internaţionale.

„Argo“ prezintă povestea atacurilor din 1979, de la Ambasada Statelor Unite în Teheran, când 52 de americani au fost ţinuţi prizonieri pentru 444 de zile, iar şase membri ai ambasadei au fost protejaţi de un reprezentant canadian. Pelicula regizată de Ben Affleck, cel care joacă şi rolul principal, prezintă modul în care persoanele sechestrate au evadat.

Avocata franceză Isabelle Coutant-Peyre se află în Iran pentru a discuta cu autorităţile locale ce au depus plângere în justiţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: