Alfonso Cuaron, regizorul „Gravity“: Angelina Jolie şi Robert Downey Jr. ar fi trebuit să fie pierduţi în spaţiu

Alfonso Cuaron, regizorul „Gravity“: Angelina Jolie şi Robert Downey Jr. ar fi trebuit să fie pierduţi în spaţiu

Regizorul mexian Alfonso Cuaron, geniul din spatele mult aclametei pelicule SF „Gravity: Misiune în spaţiu“ FOTO Reuters

Regizorul mexican Alfonso Cuaron, geniul din spatele mult aclametei pelicule SF „Gravity: Misiune în spaţiu“, a explicat de ce Angelina Jolie şi Robert Downey Jr. au fost înlocuiţi de Sandra Bullock şi de George Clooney, în cadrul unui interviu acordat pentru „The Hollywood Reporter“. Tehnologia folosită pentru a filma şi lipsa timpului par să fi fost principalele motive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul mexian Alfonso Cuaron, geniul din spatele mult aclametei pelicule SF „Gravity: Misiune în spaţiu“, a explicat de ce Angelina Jolie şi Robert Downey Jr. au fost înlocuiţi de Sandra Bullock şi de George Clooney, în cadrul unui interviu acordat pentru „The Hollywood Reporter“. Tehnologia folosită pentru a filma şi lipsa timpului par să fi fost principalele motive.

Angelina Jolie şi Robert Downey Jr. trebuiau să aibă rolurile celor doi astronauţi din filmul „Gravity“, a explicat Alfonso Cuaron, regizorul peliculei, în cadrul unui interviu pentru „The Hollywood Reporter“. El a motivat înlocuirea celor doi cu actorii Sandra Bullock şi George Clooney prin faptul că Jolie era implicată în mai multe proiecte şi nu mai avea timp, iar Downey Jr. a renunţat la rol din cauza coregrafiei extrem de dure în care a fost filmat lungmetrajul, fapt care nu îi permitea să improvizeze. Mai mult, Cuaron a explicat că filmul „Gravity“ i-a „mâncat“ cinci ani din viaţă pentru a-l produce.

„Am crezut că am scris scenariul unui film micuţ... un personaj care pluteşte prin spaţiul extraterestru“, a început Cuaron să vorbească despre producţia nominalizată la categoria Cel mai bun film, la Oscar, care a avut încasări, la nivel mondial, de peste 700 de milioane de dolari. „Începusem să dezvoltăm tehnologii pentru a putea filma. Adevăratul lux era că puteam să încercăm orice. O parte a acestui lucru era conversaţia cu actorii. Vorbisem cu Angelina, dar, la scurt timp, a plecat să joace în alt film, apoi a mers să regizeze filmul «Unbroken»“, a mai spus regizorul despre încercarea de a o aduce pe celebra Angelina Jolie în distribuţia filmului.

În ceea ce privea coopatarea lui Robert Downey Jr. pe platourile de filmare ale peliculei „Gravity“, Alfonso Cuaron spune că metodele sale de a filma îi îngrădeau actul artistic, motiv pentru care el nu ar mai fi fost la fel de natural. „Devenise din ce în ce mai clar că la momentul implementării tehnologiei de filmare sau odată cu restrângerea acesteia, Robert avea un mare obstacol în faţă. Cred că Robert este fantastic dacă îi oferi posibilitatea de a respira şi improviza. Am încercat una dintre tehnologiile de filmare şi s-a dovedit incompatibil. Ne-am dat seama că această colaborare nu va fi grea“, a completat Cuaron.

De asemenea, regizorul mexican a punctat faptul că deşi încerca să aducă în echipă nume mari ale industriei de la Hollywood, filmul nu avea o dată de lansare. „Abia după aceste dificultăţi şi după ce lucrurile s-au aşezat ne-am dat seama că suntem responsabili să mergem la studioul de producţie şi să spunem că avem o dată de lansare. Abia apoi puteam să ofertăm actorii, acela a fost memntul în care i-am chemat pe Sandra şi pe George“, a mai declarat Alfonso Cuaron pentru „The Hollywood Reporter“.

Tot în cadrul aceluiaşi interviu, regizor a explicat că nu a mai păstrat legătura cu tatăl său, însă unchiul său de profesie criminalist a avut o influenţă majoră asupra sa. „El a fost cel care i-a descoperit adevărata personalitate a criminalului Ramon Mercader, cel care l-a ucis pe fostul lider sovietic Leon Troţki. Destul de surprinzător, el a rămas bun prieten cu Ramon“, a povestit Cuaron.

Indicaţiile date de Alfonso Cuaron celor doi actori, George Clooney şi Sandra Bullock, în timpul producţiei filmului

Totodată, el nu a uitat să menţiune despre refuzul de a accepta să regizeze încă unul dintre filmele seriei „Harry Potter“, după ce a regizat „Harry Potter and the Prisoner of Azkaban“, în 2004, crezând că nu mai are nimic de oferit în plus pentru a dinamiza acţiune, în ciuda faptului că a avut o întâlnire cu J.K. Rowling, scriitoarea cărţilor care stau la baza seriei. Rowling îşi dorea foarte mult ca mexicanul să regizeze o continuare. „Nu ştiam în ce măsură aş fi putut să ofer ceva nou. Odată ce termin un film nu-l mai revadă“, a spus el. De asemenea, Alfonso a spus că nu va mai regiza un alt film care să implice atât de multă tehnologie precum s-a întâmplat în cazul „Gravity“ şi că nu s-a gândit să facă o continuarea a aventurilor din spaţiul extraterestru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările