AMC promite că această poveste nu este una tipică producţiilor cu fiinţele supranaturale care se hrănesc cu sânge, ci este vorba despre o altfel de poveste cu vampiri. Charlie Manx este un vampir bătrân, care se hrăneşte cu sufletele copiilor, apoi depozitează ce mai rămâne din ele într-un tărâm din imaginaţia sa, numit Christmasland (Tărâmul Crăciunului). Aici, în fiecare zi este Ziua de Crăciun, iar nefericirea este interzisă prin lege.

Noul serial al celor de la AMC, NOS4A2 (Nosferatu), este adaptarea romanului cu acelaşi nume, al lui Joe Hill, cel mai bine vândut autor New York Times. Pe lângă faptul că este fiul lui Stephen King, Joe Hill este câştigător al premiului Eisner, este unul dintre cei mai apreciaţi autori din SUA, având peste 12 romane adaptate pentru televiziune şi cinematografie. 

Cu siguranţă AMC va avea succes cu această nouă producţie, tocmai pentru că este altfel decât ce ne-am obişnuit să vedem pe micul ecran. Distribuţia a fost atent aleasă, Zachary Quinto şi Asheigh Cummings în rolurile principale, iar personajele lor sunt interesant construite. Personajul lui Zahcary Quinto este Charlie Manx, inteligent şi seducător, răpeşte copiii de la părinţii răi sau neglijenţi, promiţându-le sărbătoarea lor preferată, la infinit. 

Vic McQueen, personajul lui Ashleigh Cummings, este o tânără plină de creativitate şi dorinţa de a-şi ţine familia unită. Ea se trezeşte că are o abilitate supranaturală de a găsi lucrurile pierdute, inclusiv copiii. Acest dar al lui Vic este o ameninţare pentru Charlie Manx, care va da startul confruntărilor.

”Împreună au transpus personajele din carte şi le-au adus la viaţă pentru un conflict zdruncinant ca niciun alt spectacol de groază. Ce emoţie! Sper că îl vei iubi. Eu deja o fac. Pentru mine, fiecare episod a fost ca o felie de Crăciun venită mai devreme”, a declarat Joe Hill despre serial.

AMC a lansat, odată cu noua campanie de promovare a serialului NOS4A2, şi un filtru special pentru pozele de pe facebook, ”Manx Yourself”, în care utilizatorii se pot transforma cu ajutorul camerei foto a telefonului în nemuritorul Charlie Manx:  NOS4A2.com/ManxYourself .

AMC este televiziunea filmelor şi serialelor americane apreciate de publicul din întreaga lume. De-a lungul timpului, AMC a produs şi difuzat seriale precum: ”Breaking Bad”, ”The Walking Dead”, ”Mad Men”, ”Fear the Walking Dead”, ”Into the Badlands”, ”Better Call Saul” şi acum ”NOS4A2”.

În încheiere, Joe Hill explică de ce a ales NOS4A2, de ce l-a gândit astfel şi care a fost scopul romanului care stă la baza noului serial AMC: ”Nu este nimic amuzant despre un clovn la miezul nopţii. Aş adăuga că nu este nimic înduioşător despre muzica de Crăciun care se aude dintr-un cimitir. Coşmarurile şi filmele horror de calitate transformă lucrurile pe care le iubim în ciudăţenii. Nu am avut mari ambiţii pentru NOS4A2...voiam doar să îi sperii de moarte pe oameni pentru câteva sute de pagini şi să le ofer o scăpare din viaţa banală”.