Albă ca Zăpada a existat în realitate? Povestea de viaţă a unei tinere, sursa de inspiraţie pentru basm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Basmul a fost inspirat de povestea unei tinere născută în anul 1533, Margaretha von Waldeck, fiica unui aristocrat german FOTO Shutterstock
Basmul a fost inspirat de povestea unei tinere născută în anul 1533, Margaretha von Waldeck, fiica unui aristocrat german FOTO Shutterstock

O tânără prinţesă, o mamă vitregă rea, mere otrăvite – toate se regăsesc atât în basmul „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici‟, cât şi în povestea unei tinere din Germania. Aceasta pare să fi fost sursa de inspiraţie pentru basmul fraţiilor Grimm, deoarece autorii obişnuiau să adune poveşti transmise prin viu grai.

Basmul „Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici‟ a fost publicat în anul 1812. O sută de ani mai târziu, povestea a fost adaptată într-o piesă de teatru de pe Broadway, apoi într-un film produs de Walt Disney, în anii `30, care a ajuns unul dintre cele mai iubite filme animate din toate timpurile. Există păreri potrivit cărora basmul ar fi fost inspirat de povestea de viaţă a unei tinere născută în anul 1533, Margaretha von Waldeck, fiica unui aristocrat german pe nume Filip al IV-lea, conte de Waldeck.

Povestea Albei ca Zăpada este aproape la fel cu aceea a fetei contelui de Waldeck. Ea a trăit cu circa 300 de ani înainte de momentul publicării basmului, în Germania. 

Citeşte aici ce s-a întâmplat în realitate în viaţa tinerei Margaretha, sursa de inspiraţie pentru basm. 

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite