Ajutor de la stat pentru filmul cu vloggeri „5Gang The Movie“: câţi bani se dau de la Guvern pentru proiectul lui BRomania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul „5Gang The Movie“, produs de vloggerul Matei Dima (BRomania), a primit finanţare de la Guvern în cadrul proiectului prin care statul sprijină industria cinematografică.

Potrivit datelor postate pe site-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, citate de Paginademedia.ro, societatea Brobiz Cudetoate va primi o finanţare de 490.000 de lei, echivalentul a aproximativ 100.000 de euro, pentru „5Gang The Movie“, film în care protagonişti sunt membrii trupei 5Gang, vloggerii Selly, Pain, Gami, Dia şi Exploit.

Trupa  5GANG a devenit un adevărat fenomen în rândurile adolescenţilor, show-urile de la Arenele Romane înregistrând un record în materie de vânzări.

„E o poveste pe care am scris-o vara asta cu Pitici Gratis şi Vali Dobrogeanu, iar acum o filmăm. E un proiect foarte serios şi foarte fun în acelaşi timp, cu o poveste cu mesaj pozitiv şi multe elemente care sunt sigur că vor plăcea publicului. Sunt foarte fericit că facem filmul acesta“, a spus Matei Dima, cel care este şi producătorul filmului. „5Gang The Movie“ va fi lansat în cinematografele din ţară în această iarnă. 

De asemenea, au mai fost aprobate bugete şi pentru două seriale de la Pro TV – al doilea sezon din „Vlad“ (5,4 milioane de lei) şi noua comedie „Profu’“ (2,2 milioane de lei). Şi Antena 1 a primit finanţare de la bugetul de stat pentru serialul „Sacrificul“, respectiv suma de 4,8 milioane de lei. 

Comisia de Prognoză, cea care gestionează schema de ajutor de stat privind industria cinematografică, a aprobat anul acesta bugete pentru 43 de proiecte, în timp ce alte cinci se află în analiză, iar patru au fost respinse. 

Cele mai mari finanţari au mers către marile case de producţie de film – Frame Film a primit 21,2 milioane de lei, pentru o producţie intitulată „Warpigs“, în timp ce Icon Film va primi 22,9 milioane de lei pentru un proiect intitulat „Violence of Action“. Lista completă a proiectelor finanţate de Guvern poate fi consultată AICI

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite