VIDEO Roxana Condurache, actriţa care o va interpreta pe Lauren Bacall: „M-am obişnuit cu ideea că aş putea juca alături de Robert Downey Jr“

Roxana Condurache, actriţa care o interpretează pe Lauren Bacall 

Roxana Condurache, una dintre actriţele de sucees din noua generaţie, îi va da viaţă legendarei Lauren Bacall într-un film biografic. Tânăra în vârstă de 26 de ani nu este la primul proiect important. În urmă cu trei ani a jucat alături de Rachel Weisz şi Monica Bellucci în pelicula „The Whistleblower“. Despre noul film, dar şi despre colaborarea cu celebrele actriţe, Roxana Condurache ne-a povestit la Adevărul Live.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătoarea americană Helise Flickstein pregăteşte un film care va prezenta povestea de iubire dintre doi mari actori ai epocii de aur a Hollywoodului: Lauren Bacall, care a încetat din viaţă săptămâna trecută, şi Humphrey Bogart.

Impresionată de asemănarea uimitoare dintre Bacall şi Roxana Condurache, dar şi de prestaţia româncei în pelicula „The Whistleblower“, Helise Flickstein a distribuit-o pe aceasta în rolul principal.

Roxana Condurache a fost nominalizată la Oscarurile canadiene pentru rolul din „The Whistleblower“, iar ultimul său rol a fost în pelicula „Rumeno“, de Cătălin Mitulescu, ale cărei filmări s-au încheiat chiar ieri.

Cele mai importante declaraţii:

Roxana Condurache: Filmul se concentrează pe viaţa lor de cuplu (Lauren Bacall şi Humphrey Bogart - n.r.), căsnicia lor, dar există şi câteva scene de pe platourile de filmare. De la producătoare am înţeles că au fost câteva sute de actriţe care au aplicat pentru acest rol. Eu nu am aplicat pentru acest rol, m-a sunat producătoarea şi m-a întrebat: „De ce nu ai aplicat pentru rolul actriţei Lauren Bacall? Semeni foarte mult cu ea“. Nici nu mă gândisem la acest lucru, deşi mi s-a mai spus că semănăm. M-am pregătit pentru acest personaj cum am ştiut eu mai bine. Chiar m-am pregătit pentru această audiţie. Am studiat cum se machează, cum îşi face părul, am făcut toate acestea pentru personaj. M-am filmat şi se pare că am dat o probă bună.

Cât a durat toată pregătirea pentru a intra în pielea personajului? Care a fost scena pe care ai filmat-o şi ai trimis-o producătoarei?

Roxana Condurache: Producătoarea mi-a cerut o anumită scenă, destul de simplă, iar eu mi-am ales o scenă care mi s-a părut mai grea. O scenă de dramă, cu mari emoţii, în care Lauren Bacall află că soţul ei are cancer şi este posibil să moară. 

Crezi că a contat, pe lângă toate atributele actoriceşti şi asemănările fizice, şi similitudinile: şi Lauren Bacall a fost pe jumătate româncă, şi ea şi-a început cariera ca model. Crezi că producătoarea ştia aceste aspecte?

Roxana Condurache: Ea ştie totul. Îmi scrie foarte des şi îmi spune foarte multe lucruri despre Lauren Bacall. Este o treabă frumoasă, dar este şi o mare responsabilitate să o joc. Cine e Lauren Bacall? Eu nici nu mă pot compara cu ea şi atunci doar visez la a fi o femeie ca ea din toate punctele de vedere. Aspir la aşa ceva şi atunci chiar am foarte multe de învăţat atunci când îi studiez viaţa. 

Pe lângă sfaturile de la producătoare, tu cum abordezi acest rol?

Roxana Condurache: Eu mă pregătesc după o metodă pe care am învăţat-o singură. Mă uit la toate filmele cu ea, citesc despre viaţa ei personală şi m-a ajutat foarte mult faptul că producătoarea mi-a trimis o înregistrare de-a ei citindu-şi biografia. Este foarte personal tot ce spune acolo şi îi pot asculta vocea, pentru că are o voce specială. 

Într-adevăr cu tonalitatea am început să lucrez, la accent este foarte mult de lucru, trebuie să lucrez foarte mult pe fiecare cuvânt pentru că te poţi da de gol. Se întâmplă de multe ori atunci când eşti foarte emoţionat să nu-ţi mai controlezi la fel de bine accentul. 

Producătoarea vrea să fie un film mare, vrea să fie un film văzut de toată lumea. Din acest motiv îşi doreşte ca actorul din rolul principal să fie unul foarte cunoscut. Ea şi-l doreşte pe Robert Downey Jr şi acest lucru este destul de dificil de obţinut, pentru că are foarte multe proiecte, este foarte bine cotat.  

A doua opţiune este Colin Farrell. Tu pe cine ai vedea mai potrivit în rolul lui Humphrey Bogart?

Roxana Condurache: Eu m-am obişnuit cu ideea cu Robert Downey Jr. Văd mereu poze cu el şi chiar mi se pare că seamănă şi chiar cred că dacă ar accepta acest rol i-ar putea aduce Oscarul. 

Cum ai ajuns să joci în filmul „The Whistleblower“, pentru care ai fost nominalizată la Oscarurile canadiene şi în care ai jucat alături de actori mari?

Roxana Condurache: Am avut mare noroc să lucrez cu asemenea actori (Rachel Weisz şi Monica Bellucci - n.r.) în „The Whistleblower“. Nici nu mi-am închipuit vreodată că mi se poate întâmpla aşa ceva. A venit de la Dumenezeu. A fost o experienţă foarte frumoasă, am fost impresionată de profesionalismul lor, de modestia lor. Nu sunt vedete, nu se comportă aşa cum ai putea crede că se comportă oamenii care ajung la nivelul lor. Rachel Weisz este extroardinară de caldă, de modestă, de blândă şi nu m-a făcut niciodată să mă simt că aş fi sub nivelul ei. În fiecare scenă încerca să mă ajute şi să construim împreună o relaţie care era foarte importantă pentru film. 

Joci rolul unei adolescente de 15 ani care este victima unei reţele de traficanţi de fiinţe umane. Ai şi o scenă destul de dură, cu un viol.

Roxana Condurache: Regizoarea a avut emoţii la scena cu violul. Mi-a spus de la început că acea scenă trebuie să iasă foarte bine, pentru că acea scenă trebuie să vândă filmul. Eu m-am pregătit o lună înainte pentru acest rol, am făcut doar asta. 

Roxana Condurache: M-am întâlnit cu Monica Bellucci, am avut ocazia să o văd pe platou. M-a impresionat prin modestia ei şi, într-adevăr, este foarte frumoasă, elegantă şi are o energie specială. Atunci când intră în cameră nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de ea, are un magnet. 

Ai fost nominalizătă la Oscarurile canadiene pentru Cel mai bun rol secundar. Cum ai primit?

Roxana Condurache: Nu mi-am închipuit că am făcut performanţă. Am fost foarte încântată şi m-am bucurat să fiu acolo, în jurul lor, să fac parte din lumea lor. Şi chiar m-am simţit aşa, pentru că oamenii mă recunoşteau, văzuseră filmul. Atunci mi s-a mai întâmplat un lucru care m-a marcat. A venit Jean-Marc Vallée, care este un regizor al cărui film tocmai a luat Oscarul, şi m-a felicitat, iar eu nici nu-i văzusem filmul. M-am simţit foarte prost, dar am fost şi fericită. Eu nu cred că sunt pregătită pentru aşa ceva. 

Roxana Condurache: Nu ştiu câte porţi mi-a deschis acest film pentru că în România încă nu a apărut şi eu aici am nevoie ca oamenii să mă cunoască. Sunt şi aici proiecte, dar îmi doresc cât mai multe proiecte. Lucrez la un proiect de trei ani, lucrez cu regizoarea Olimpia Stavarache, suntem o gaşcă de fete şi ne străduim să facem un film foarte bun. Este un film foarte complex, vorbeşte despre iubire, adevăr, feminitate, despre dragostea de tată. Sunt de fapt trei poveşti paralele şi la un moment dat se întâlnesc. Eu joc trei personaje diferite şi acest lucru pentru mine a fost foarte interesant. Am avut timp pentru că de trei ani lucrăm la acest proiect independent. 

Roxana Condurache: Sunt înlocuită de personajul pe care îl interpretez. Mă impresionează personajul meu, îmi umple viaţa. Toţi oamenii îi iubesc pe actori. Poate că asta mi-am şi dorit, să fiu în jurul acestor oameni. 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările