Actriţa Emmanuelle Riva, nominalizată la Oscar pentru rolul din „Amour“, a murit la vârsta de 89 de ani

Actriţa Emmanuelle Riva, nominalizată la Oscar pentru rolul din „Amour“, a murit la vârsta de 89 de ani

Emanuelle Riva, în 2013, la gala premiilor Cesar Foto Hepta

Actriţa franceză Emmanuelle Riva, cunoscută pentru rolurile din filme ca ”Hiroshima mon amour” (1959), de Alain Resnais, şi ”Amour” (2012), de Michael Haneke, pentru care a fost nominalizată la Oscar, a murit la vârsta de 89 de ani, informează Le Monde.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia franceză citează apropiaţi ai familiei actriţei. Emmanuelle Riva a murit vineri după-amiază, la Paris, după o lungă suferinţă. 
 
Marea doamnă a ecranului a luptat timp de patru ani cu cancerul. Înconjurată de apropiaţi, ea a ţinut să fie discretă privind viaţa privată şi boala.
 
Paulette Germaine Riva s-a născut pe 24 februarie 1927, în Cheniménil. A visat să devină actriţă de la vârsta de şase ani şi, deşi familia ei s-a opus, a reuşit să ajungă la Paris, în 1953, pentru a studia actoria. A devenit cunoscută sub numele Emmanuelle Riva.
 
A jucat în peste 80 de filme artistice şi de televiziune. În 1962, a câştigat, la Festivalul de la Veneţia, trofeul Volpi Cup pentru cea mai bună actriţă, pentru filmul ”Thérèse Desqueyroux”. În 2013, ea a obţinut un premiu César, un trofeu BAFTA şi o nominalizare la Oscar pentru rolul interpetat în drama ”Amour” a lui Michael Haneke.
 
 
Cel mai recent proiect cinematografic în care s-a implicat a fost ”Alma”, de Kristín Jóhannesdóttir, care se află în postproducţie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările