Actorul Mickey Rooney: „Am trăit ca să le fac pe plac celorlalţi“

Actorul Mickey Rooney: „Am trăit ca să le fac pe plac celorlalţi“

Mickey Rooney, alături de soţia sa, Jan Chamberlin FOTO AFP

Actorul Mickey Rooney, care a murit duminică la vârsta de 93 de ani, şi-a început cariera la şapte ani. Într-un interviu acordat „The Guardian“ în 2009, Rooney a spus că şi-a trăit viaţa „făcându-le pe plac celorlalţi“, însă nu se retrage din activitate, fiindcă preferă mai bine să inspire lumea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rooney are în palmares peste 250 de filme. Întrebat care dintre ele îl face să se simtă mândru, actorul a răspuns că nu s-a gândit la asta. „Sunt mândru de unele dintre ele, iar pe altele îmi doresc să nu le fi făcut. Ca toată lumea“, explică Mickey Rooney. De ce a devenit actor? „Am asta în sânge“, spune el.

„Nu se simte bine atunci când stă degeaba, fiindcă are multe de oferit“, adaugă Jan, soţia lui Mickey Rooney. 

I-a plăcut să fie un star? Ar fi vrut o viaţă obişnuită? „Nu, am vrut să fiu un covor“, a răspuns actorul. „Bineînţeles că am vrut să fiu cunoscut. Acesta sunt eu – un om obişnuit căruia îi place să placă tuturor“. 

Cariera lui impresionantă a făcut istorie. Când jurnalistul l-a întrebat despre perioada petrecută la Hollywood, actorul a ezitat. „E trecătoare. Ce este memoria? Nu există timp. Ce înseamnă a fi vedetă? Poate că am o istorie, însă instoria este în viitor, nu în trecut“, filosofează actorul. 

„Cu toţii avem momente, însă atunci când îi distrează pe oameni, [Mickey Rooney] dă dovadă de un talent cu care oamenii obişnuiţi nu sunt înzestraţi. Când l-am cunoscut prima dată, simţea că nu este dorit în industria cinematografică“, a spus soţia lui. 

„Asta e adevărat“, a continuat Rooney. „Nu m-au vrut. Eram dependent de pastile, de una, de alta. Mi-am spus că nu pot continua aşa. (...) Copiii. Copiii sunt foarte importanţi pentru noi. Mi se rupe inima“, spune actorul, lăsându-şi cuvintele suspendate. 

În cartea sa autobiografică „Viaţa este prea scurtă“ („Life is too short“), actorul vorbeşte despre numele de Mickey Rooney, care i-a fost dat, numele său la naştere fiind Joseph Yule Jr. „Nimeni nu s-a deranjat să mă întrebe dacă-mi place. Aceasta este lumea în care m-am născut, în care am avut un singur motiv să trăiesc: să le fac pe plac celorlalţi“, a spus actorul. 

Actorul Mickey Rooney a debutat în actorie în anul 1927, când avea doar şapte ani. În 1938, era cea mai mare vedetă de box-office din lume, un „robot zâmbitor“ al fabricii de staruri MGM. A fost distribuit în celebra serie „Andy Hardy“, unde l-a interpretat pe fiul favorit al Americii. 

Un cântăreţ şi un dansator atletic, precum şi un actor foarte bun, Rooney a avut de-a lungul vieţii nu mai puţin de opt mariaje. S-a confruntat cu probleme cu alcoolul şi cu drogurile, a trecut prin faliment şi a fost dat afară. Cea de-a opta soţie se numeşte Jan Chamberlin. Prima dintre ele a fost Ava Gardner, iar în autobiografia sa, Rooney aminteşte de o aventură cu Norma Shearer, o vedetă consacrată de la MGM. „era foarte clar că Norma mă dorea“, scrie actorul în memoriile sale. „Eu n-am opus rezistenţă“. Pe atunci, actriţa canandiadă avea 38 de ani, iar Rooney doar 19. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările