VIDEO Cum se moare fără demnitate în filmele hollywoodiene: cele mai ridicole scene în care o găină, un freesby şi o minge devin arme letale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scenele ce includ crime nu aparţin neapărat genului horror, uneori ele reprezintă momente de comedie pură. De la cele mai odioase până la cele mai absurde, publicaţia „Time“ a realizat o compilaţie a morţilor din filmele hollywoodiene.

Aprecierile criticilor au ajuns mai ales la actorii care au fost capabili să ducă la bun sfârşit una dintre cele mai dificile cerinţe ale unui film: scenele de moarte cu adevărat măreţe. Protagoniştii unor astfel de scene au reuşit să ajungă la inimile cineaştilor, au impresionat şi au adus un plus de sensibilitate, făcând din moarte un moment sensibil.

La polul opus, sunt scenele în care actorii mor într-o manieră ridicolă, care nu face altceva decât să stârnească amuzamentul. Cine ar fi crezut că o găină, un freesby sau o minge te-ar putea ucide pe loc şi chiar într-un mod sângeros? Este puţin exagerat chiar şi pentru Hollywood, dar asemenea scene se regăsesc în filme precum „Deadly Friend“ (1986), „Hot Shots! Part Deux“ (1993) şi „Hard Ticket to Hawaii“ (1987).

Iată cum se moare fără demnitate şi în alte pelicule:

„Deadly Friend“ (1986)

Samantha (Kristy Swanson), o fată care a murit, dar a fost readusă la viaţă cu ajutorul inteligenţei artificiale experimentale, lucru care i-a conferit superputeri, îşi ia revanşa asupra bătrânei Elvira (Anne Ramsey) şi îi aruncă o minge de baschet în faţă cu o viteză enormă. În urma impactului, capul femeii explodează. Ceea ce duce scena într-o umbră comică este modul în care corpul femeii continuă să se mişte prin cameră, fără cap.

„Hot Shots! Part Deux“ (1993)

Trooper Harley (Charlie Sheen) se foloseşte de o găină pe post de săgeată pentru a-şi doborî unul dintre inamici. El se află în misiune pentru a-şi elibera fostul şef, colonelul Denton Walters, care fusese luat prizonier.

„Pulp Fiction“ (1994)

După ce au scăpat ca prin minune de la o moarte sigură, Jules (Samuel L. Jackson) şi Vincent (John Travolta) îşi petrec dimineaţa în linişte până când maşina în care se află loveşte un dâmb, iar pistolul celui din urmă se descarcă. Glonţul îl loveşte în faţă pe Marvin (Phil LaMarr).

„Hard Ticket to Hawaii“ (1987)

Filmul a devenit cunoscut pentru scena în care doi bărbaţi se joacă cu un freesby care, la final, va deveni o armă letală. Nu sunt aruncaţi pumni sau picioare, ci doar obiectul de joacă care se înfige adânc în gâtul unuia dintre bărbaţi.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite