Gabriela Firea „a virusat“ internetul cu ironii după ce a purtat o mască la şedinţa PMB: cele mai bune glume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea Captură video Facebook
Gabriela Firea Captură video Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a devenit încă o dată ţinta glumelor pe internet după ce a apărut la şedinţa PMB de azi, 29 ianuarie, cu mască de protecţie împotriva „viruşilor guvernamentali“ purtată, însă, necorespunzător.

Gabriela Firea, a sosit astăzi, 29 ianuarie, la şedinţa de la PMB cu mască de protecţie şi halat, alături de consilierii PSD care au avut aceeaşi ţinută.

Primarul Capitalei şi-a justificat ţinuta spunând că „se protejează de viruşii guvernamentali“. 

Ceea ce nu ştie Gabriela Firea, cel puţin aparent, este cum se utilizează o mască medicinală. Primăriţa a „uitat“ să-şi acopere şi nasul pentru o protecţie sporită, iar bucureştenii nu i-au iertat edilului gafa şi s-au întrecut în glume pe internet. 

Iată cele mai amuzante postări: 

Cum se poartă corect masca chirurgicală

Şi pentru că nu suntem fără de păcat, nu vom arunca cu piatra, ci vă vom oferi un mic ghid pentru purtarea corespunzătoare a măştii de tipul celei purtate de primarul Capitalei. 

În plin sezon de gripă, masca chirurgicală este cea mai la îndemână metodă de apărare împotriva răspândirii gripei sau altor virusuri şi bacterii care se transmit la fel. Pentru o eficienţă cât mai mare a măştii, cei care o poartă trebuie să respecte anumite reguli. Ele sunt explicate pe site-urile de specialitate. Astfel, potrivit alexis-medical.ro, masca se poartă în felul următor:

Masca de tip chirurgical trebuie să acopere atât gura cât şi nasul!

Ea are o bentiţă mică, metalică, care se pune deasupra nasului şi se mulează după conturul nasului, în aşa fel încât să nu permită particulelor virale să părăsească zona respectivă. Partea de jos a măştii trebuie aranjată sub bărbie.

 

Evitaţi să atingeţi masca de protecţie cu mâinile.

 

Spălaţi-vă pe mâini sau curăţaţi mâinile cu o soluţie dezinfectantă după orice atingere a măştii aflate pe faţă şi după îndepărtarea acesteia.

 

Schimbaţi masca atunci când devine umedă.

 

Masca de tip chirugical este de unică folosinţă.

 

După îndepărtare, puneţi masca într-o pungă de plastic pe care o securizaţi printr-o închidere corespunzătoare.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite