„Familia Simpson“, difuzat pentru prima dată în China: zece lucruri inedite despre cel mai prolific serial de animaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu difuzarea serialului animat de comedie „Familia Simpson“ în China au ieşit la iveală mai multe lucruri inedite despre acest show. Astfel, producţia se pare că a fost o sursă de inspiraţie pentru crearea iPod-ului, a popularizat cuvinte şi cântece, a inventat teorii, a avut similarităţi cu filme de la Hollywood şi a prezis invazia Ucrainei de către Vladimir Putin.

Serialul animat „The Simpsons/ Familia Simpson“, cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime-time (n.r. - oră de maximă audienţă) în Statele Unite ale Americii (SUA), urmează să fie difuzat pentru prima dată în China, graţie unui parteneriat între reţeaua Fox şi canalul de streaming Sohu Video. Tranzacţia încheiată pe mai mulţi ani include şi difuzarea sezonului cu numărul 26 care va avea premiera în SUA pe 28 septembrie. Seria animată va beneficia de subtitrare în limba engleză.

„Sohu este o companie-pionier în industria care oferă conţinut video premium şi licenţiat pentru publicul din China. Introducerea «Familiei Simpson», un serial-fanion în SUA, în grila de conţinut va îmbogăţi alegerea utilizatorilor noştri în ceea ce priveşte serialele americane de calitate. Înţelegerea demonstrează încă o dată angajamentul nostru către o experienţă de calitate resimţită de utilizatori, precum şi eforturile neobosite pentru a ne extinde în industrie“, a declarat Charles Zhang, preşedintele-director general al Sohu.com Inc.

În acest context, Al Jean, producătorul executiv al show-ului, a avut un răspuns tipic: „Woo Hoo! Acum putem dezvălui că Springfield (n.r. - o reproducere la scară mai mică a întregii societăţi americane) este, de fapt, în provincia Guangdong“.

„Familia Simpson“ reprezintă creaţia lui Matt Groening, fiind serialul care a câştigat 27 de premii Emmy şi unul dintre show-urile care au abordat teme delicate precum discriminarea, rasismul, religia şi politica internaţională. „Familia Simpson“ este formată din Homer Simpson, un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi o mamă grijulie, şi copiii Bart, Lisa şi Maggie. Pe lângă acestea, cea mai cunoscută familie din cultura populară americană a introdus expresia „D’oh!“ în Oxford English Dictionary şi este responsabilă de inspiraţia adusă înspre inventarea unor lucruri de care nu ar fi fost neapărată nevoie. Iată o serie de lucruri ciudate la prima vedere, dar care şi-au găsit un aspect practic în viaţa reală, odată ce au apărat în celebrul serial, scrie „Huffington Post“.

Opţiunea de auto-corectare, tastatura telefonului iPhone şi design-ul original al iPod-ului

Opţiunea de auto-corectare de pe un dispozitiv Apple îşi trage rădăcinile din anul 1994, din timpul episodului „Lisa on Ice“, din sezonul al şaselea, atunci când Homer a arătat slăbiciunile platformei asistate digital de la Apple, denumită Newton. Faptul că dispozitivul nu reuşea să recunoască corectitudinea unei propoziţii a afectat în mod semnificativ designul viitoarelor aparate Apple. „Pe holurile de la Apple, atunci când vorbeam despre tastatură, puteai să auzi fraza «Mănâncă, Martha». Era o referire la faptul că trebuia să rezolvăm problema. Trebuia să ne asigurăm că introducerea textului lucrează perfect, în caz contrar apărea «Martha»“, povesteşte Nitin Ganatra, fost director Apple pentru dezvoltarea aplicaţiilor iOS. Mai mult, designul primului iPod seamănă izbitor cu dispozitivul electronic din episodul „Bart After Dark“, din sezonul cu numărul opt.

image

Popularizarea cuvântului „meh“

Deşi cuvântul nu a fost folosit pentru prima dată în aceast show, Bart şi Lisa sunt recunoscuşi pentru popularizarea lui, mai ales în episodul „Sideshow Bob Roberts“, din sezonul şase. John Swartzwelder, scenarist pentru „Familia Simpson“ care a introdus cuvântul în episod şi, prin urmare, în vocabularul contemporan, a spus că l-a auzit într-o reclamă din anii 1970 „care insista că este cel mai amuzant cuvânt din lume“.

Usher l-a copiat pe Homer Simpson

Piesa „Oh My God“, scrisă de Will.i.am pentru Usher, sună la fel precum încercarea lui Homer de a crea un colind de Crăciun, în episodul „Dude, Where’s My Ranch“, din sezonul 14.

Povestea filmului „The Hangover/Marea mahmureală“

În episodul „Viva Ned Flanders“, din sezonul zece, din anul 1999, scenariul pare a avea elemente comune cu filmul „The Hangover“. În episodul din „Familia Simpson“, Homer şi Ned Flanders petrec în Las Vegas, iar aventura celor doi are similarităţi cu filmul de la Hollywood, una dintre cele mai bizare fiind includerea în distribuţie a personajului Drederick Tatum, a cărui voce este dată de către Mike Tyson, cel care joacă în „The Hangover“.

image

Teoria potrivit căreia universul are forma unei gogoaşe

Stephen Hawking a apărut în episodul „The Shaved Lisa’s Brain“, din sezonul al zecelea, spunându-i lui Homer: „Teoria ta cu privire la un univers în formă de gogoaşă este interesantă, Homer. S-ar putea să o fur“. Într-adevăr, teoria se poate să fi fost „împrumutată“ din moment ce o ipoteză asemănătoare circulă încă din 1984, fiind propusă de Dr. Alexi Starobinski.

Farmville? Sau cel puţin simulatoare de lucru în aer liber

Cine ar fi putut să spună că oamenii se vor îndrăgosti de o realitate virtuală şi repetitivă în care se pune accent pe muncă? „Familia Simpson“, desigur, în episodul „Bart Carny“, din sezonul nouă. Fanii susţin că acest episod a prezis apariţia celebrului joc „Farmville“, deşi jocul menţionat şi cel din serial, care arată o realitate virtuală, sunt destul de diferite. Dar odată cu dezvoltarea realităţii virtuale şi a instrumentelor adiţionale precum Oculus Rift, jocul evidenţiat de „Familia Simpson“ poate deveni realitate.

image

Tortul pe care poţi să imprimi o fotografie 3D

Noi trăim în viitor şi magia există, însă „Familia Simpson“ a experimentat-o deja în episodul „Future-Drama“, din sezonul 16, atunci când Marge Simpson a prezentat un tort 3D, care, astăzi, odată cu evoluţia tehnologiei pare un lucru obişnuit.

image

Miley Cyrus şi bila de demolări

În episodul „Sideshow Bob Roberts“, din sezonul şase, şi „The Simpsons Movie“, din 2007, Homer şi-a făcut apariţia pe o bilă de demolări, de două ori, imagine care aduce aminte de clipul video „Wreking Ball“, al celebrei Miley Cyrus. De asemenea, dansul twerking a fost realizat pentru prima oară tot în cadrul serialului „Familia Simpson“.

image
image

Căştile în formă de hamburgeri

Episodul „The Wizard of Evergreen Terrace“, din sezonul zece, a prezentat o pereche de căşti în formă de hamburgeri, modă devenită curând virală.

image

Bonus: Oare „Familia Simpson“ a influenţat actele de război ale Rusiei în urma Jocurilor Olimpice de la Soci?

În „Simpson Tide“, din sezonul nouă, Homer declanşează accidental un nou Război Rece şi arată că Uniunea Sovietică nu a dispărut cu adevărat, în imagini putându-se distinge şi un steag al Jocurilor Olimpice. Deşi nu este o chestiune pe care să se facă haz, se poate spune că „Familia Simpson“ a prezis invazia şi anexarea unor părţi din Ucraina la Rusia, de către Vladimir Putin, în urma Jocurilor Olimpice de la Soci? Într-o oarecare măsură, răspunsul este da.

image
Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite