Zece vedete din România, împotriva discriminării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Moianu
Raluca Moianu

Zece personalităţi feminine s-au transpus în stările prin care trec femeile hărţuite psihologic, într-o şedinţă foto emoţionantă, sub obiectivul lui Adrian Stoicoviciu. Vernisajul expoziţiei organizate de Asociaţia Colfasa a avut loc marţi seara, la Galeriile Artmark.

image

Prin campania de comunicare desfăşurată în cadrul proiectului „Femeia contează!", zece personalităţi feminine din România, Prinţesa Lia de România, Maia Morgenstern, Monica Tatoiu, Sanda Nicola, Raluca Moianu, Simona Pătruleasa, Dana Săvuică, Gabriela Cristea, Monica Iagăr şi Roxana Iliescu - au fost de acord să transpună stările prin care trec aceste femei într-o şedinţă foto emoţionanţă. Obiectivul lui Adrian Stoicoviciu a surprins cele mai puternice imagini care sugerează hărţuirea psihologică la locul de muncă (mobbing).

Monica Iagăr


Toate aceste vedete, chiar dacă sunt femei frumoase şi foarte atente la imaginea lor, au acceptat cu entuziasm invitaţia de a ajuta alte femei aflate în situaţii limită.
„A fost o muncă de echipă" spune Adi Stoicoviciu „în care toţi am fost profund impresionaţi de poveştile femeilor care au apelat la ajutorul Centrului Anti - Mobbing şi am încercat să le transpunem cât mai fidel, dar şi mai artistic în imagini. Nu a fost uşor, am încercat să atragem atenţia fără să şocăm inutil. Vedetele implicate nu au fost simple personaje, au participat şi ele cu tot sufletul şi şi-au adus aportul lor din experienţele trăite"
Singura persoana care întruchipează partea „mobbizantă", agresorul, a fost Monica Tatoiu, cea care, de altfel, a recunoscut că în trecut şi-a stresat angajatele.

Monica Tatoiu


„Suntem convinşi că aceste fotografii vor avea un impact deosebit asupra publicului. În acelaşi timp, ne vor ajuta să facem cunoscut un fenomen atât de des întâlnit în mediile profesionale, dar care este în general trecut sub tăcere. Sperăm ca prin acest demers să-i sensibilizăm pe toţi aceia care pot contribui la respectarea demnităţii persoanelor active pe piaţa muncii" a declarat Massimo Strohhecker, preşedintele Asociaţiei COLFASA.

Prinţesa Lia
Simona Pătruleasa

Despre proiectul „Femeia contează!"

„Femeia contează!" este un proiect social, conceput pentru prevenirea şi combaterea discriminării de gen, dar şi a acelei forme de marginalizare cu caracter profesional numită mobbing.
Mobbingul este o formă de hărţuire psihologică sistematică la locul de muncă, ce durează mai mult de şase luni.
Tot în categoria mobbing se încadrează şi situaţiile în care un salariat este atacat şi stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare şi izolare.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite