William şi Harry, dezvăluiri despre ultima discuţie cu prinţesa Diana: „Va trebui să lupt cu acest gând pentru tot restul vieţii“ FOTO VIDEO

William şi Harry, dezvăluiri despre ultima discuţie cu prinţesa Diana: „Va trebui să lupt cu acest gând pentru tot restul vieţii“ FOTO VIDEO

Prinţii William şi Harry, alături de mama lor,  Prinţesa Diana FOTO Wire

Prinţii William şi Harry au acordat unul dintre cele mai emoţionante interviuri în care vorbesc despre mama lor, prinţesa Diana. Printre multe detalii inedite şi fotografii făcute publice în premieră, cei doi au dezvăluit şi cum a decurs ultima discuţie cu mama lor, care i-a sunat din Paris cu doar câteva ore înainte de a muri.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul documentarului „Our Mother: Her Life And Legacy“, realizat de postul ITV cu ocazia împlinirii a două decenii de la moartea prinţesei Diana, Harry şi William au declarat că trăiesc cu regretul că ultima convorbire telefonică pe care au avut-o cu mama lor a fost una scurtă, scrie Daily Mail.
 
Având la momentul respectiv 15, respectiv 12 ani, prinţii William şi Harry erau nerăbdători să se întoarcă la joacă, alături de verişorii lor, aşa că au încheiat rapid discuţia cu Diana, acesta fiind cel mai mare regret al lor.
 
Micuţii urmau să se reîntâlnească a doua zi cu mama lor în Londra după ce nu se mai văzuseră de aproape o lună. Aflată în Paris, prinţesa Diana i-a sunat cu doar câteva ore înainte de tragicul accident, iar cele cinci minute petrecute în telefon reprezintă ultima amintire cu mama lor a celor doi prinţi. 
 
„Cred că eu şi Harry eram într-o grabă disperată de a-i spune «la revedere», «ne vedem mai târziu». Dacă aş fi ştiut ce urma să se întâmple, nu aş fi fost atât de indiferent. Acel ultim telefon mă apasă greu“, a povestit William, care a refuzat să dezvăluie care au fost ultimele cuvinte ale prinţesei. 

Prinţesa Diana, însărcinată cu Harry, îl ţine în braţe pe William şi zâmbesc la cameră FOTO PA/Daily Mail 
 
„Dacă aş fi ştiut că aceea urma să fie ultima dată când voi vorbi cu mama mea... câte lucruri i-aş fi spus! Voi regreta întotdeauna timpul atât de scurt petrecut cu ea la telefon. Să privesc acum în urmă este incredibil de greu. Va trebui să lupt cu acest gând pentru tot restul vieţii. Neştiind că avea să fie ultima dată când vorbesc cu mama mea, cât de diferită ar fi fost acea conversaţie dacă aş fi avut şi cea mai mică bănuială că viaţa ei urma să fie curmată în acea noapte“, afirmă şi prinţul Harry în documentar. „Este pentru prima dată când vorbim despre ea ca mamă. A fost prea dificil până acum şi este în continuare“, a mai adăugat Harry. 
 
 
Cei doi au continuat prin a mărturisi că nu s-au împăcat niciodată cu moartea mamei lor. Pentru William, în anii adolescenţei, a fost „ca şi cum un cutremur a devastat întreaga casă“. „Mintea mea nu putea accepta, a durat mult până am realizat cu adevărat ce s-a întâmplat. Să pierzi pe cineva atât de apropiat este absolut devastator“, a explicat William. Acesta a adăugat că se gândeşte la mama lui în fiecare zi şi chiar susţine că i-a simţit prezenţa în ziua nunţii sale cu ducesa Kate Middleton. Şi Harry spune că încă simte îmbrăţişările ei.

Cei doi prinţi FOTO PA/Daily Mail 
 
Cei doi fraţi au creionat portretul unei mame devotate, grijulie şi pasională, „o femeie care a avut abilitatea de a schimba mentalitatea a milioane de oameni.“ Harry a dezvăluit şi care era motto-ul pe care mama lui i l-a împărtăşit: „Poţi să fii cât de neastâmpărat vrei, doar să nu fii prins.“ Harry şi-a descris mama ca fiind „un copil absolut“ care nu era nicicând mai fericit ca în momentele petrecute cu ei, când se plimbau cu maşina decapotabilă. 
 
Recent, prinţul William a spus că el şi fratele lui nu vor mai vorbi niciodată public atât de deschis despre mama lor, pentru că este dificil. „Sperăm că acest film va prezenta punctul de vedere al familiei ei şi prietenilor apropiaţi, al celor care au cunoscut-o cel mai bine şi vor să îi protejeze amintirea şi să le spună tuturor despre căldura ei, umorul pe care îl avea şi despre cum era ea ca mamă“, a declarat William, citat de News.ro. 
 
Prinţul Harry, în braţele mamei lui FOTO PA/Daily Mail 
 
Totodată, fraţii au făcut publice o serie de imagini cu mama lor, Harry recunoscând că i-a fost foarte greu să se uite la ele: „O parte din mine nu şi-a dorit niciodată să le vadă, iar cealaltă parte aştepta doar să găsească momentul potrivit în care să mă aşez alături de William şi să ne uităm la ele împreună.“
 
Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce limuzina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: