Vladimir Găitan îi critică pe actorii care protestează: „Cine e Victor Rebengiuc să-i ceară ministrului Toader demisia? Cred că Amza se întoarce în mormânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Vladimir Găitan (72 de ani) îi critică pe colegii de breaslă care se implică în politică şi protestează, fiind de părere că „au luat-o razna“, pentru că locul lor nu este în stradă, ci pe scenă. Veteranul îi menţionează pe Oana Pellea, Marius Manole şi Tudor Chirilă, cei mai vocali contestatari ai actualei guvernări.

Într-un interviu pentru Q Magazine, revistă celebră pentru odele închinate Vioricăi Dăncilă şi lui Liviu Dragnea, Vladimir Găitan îi atacă pe actorii care sunt critici la adresa clasei politice. Făcând referire la protestele care au avut loc în faţa mai multor săli de teatru din ţară faţă de Ordonanţa de Urgenţă 7, care modifică Legile Justiţiei, Găitan susţine că actorii nici nu ştiu de ce protestează, retorică adoptată şi de membrii PSD. 

„Implicarea în politică a actorilor nu o văd fericită. Noi trebuie să ne implicăm pe scenă şi să ne vedem de misiunea noastră. Nu avem ce căuta pe scările teatrului cu bileţele în mână. Nu a fost deloc fericită această idee. (...) Cei care au protestat au fost nişte iluştri necunoscuţi, care nu ne reprezintă pe noi, pe breasla noastră. (...) Ce se întâmplă cu aceşti colegi ai mei de au luat-o razna în halul ăsta? Nu asta e menirea noastră. Avem posibilitatea să ne exprimăm pe scenă, cum am făcut-o pe vremuri de restrişte. (...) Dacă îi întrebi pentru ce protestează, nici nu ştiu ce scrie pe biletul ăla. Întrebi un actor despre legile Justiţiei, el habar n-are. Locul actorilor e pe scândură, nu pe un trotuar în faţa teatrului“, a declarat Găitan. 

Actorul i-a nominalizat pe Marius Manole şi pe Oana Pellea, fiind de părere că gestul lor de a strânge semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice“ este unul degradant. Totuşi, Găitan a subliniat că nu contestă meritele actoriceşti ale niciunuia, considerându-i actori extraordinari. 

„Nu-l înţeleg pe Marius Manole care stă pe trotuarul Teatrului Naţional şi adună semnături. Pentru ce să aduni semnături? Du-te băiete pe scenă şi joacă acolo! Se adună ele semnăturile, sunt alţii pentru treaba asta. Menirea ta este să stai pe scenă, nu în faţa teatrului şi să aduni semnături. Mi se pare atât de degradant. Mă gândesc la marii noştri actori care nu mai sunt printre noi, începând cu generaţia genială a lui Finteşteanu, Calboreanu, Amza. Ce ar spune oamenii ăştia? Cred că se întoarce Amza în mormânt. Fata lui adună semnături şi mi se pare atât de trist“, a declarat Găitan.

El a continuat prin a aminti de altercaţia avută de Tudor Chirilă cu un bărbat pe care l-a lovit după ce acesta din urmă l-a provocat jignindu-l în repetate rânduri. Găitan l-a numit pe Chirilă „huligan“: „Uitaţi-vă la ce s-a ajuns! Să te baţi ca un huligan şi să-i spargi unuia nasul. La asta s-a ajuns şi e degradant pentru meseria noastră. V-aţi putea imagina vreodată că Finteşteanu sau Ştefan Iordache sau Amza să se bată pe stradă cu unul care nu ştiu ce i-a zis? Vi-i imaginaţi?“.

Într-o altă intervenţie, la Antena 3, Găitan l-a criticat şi pe Victor Rebengiuc pentru că i-a cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a lăudat Guvernul PSD-ALDE pentru că a triplat salariile actorilor. 

„În nenorocirea lui, acest Guvern, care este atât de înjurat şi detestat, le-a triplat salariile actorilor. Îmi amintesc că am plecat din teatru cu o pensie din salariul tăiat de Boc şi Băsescu şi nimeni nu a protestat (...) Mă uit la Victor Rebengiuc, i-au dat o foaie cu «Tudorel Toader, demisia!»... Cine e Victor Rebengiuc să-i ceară ministrului demisia? Care e căderea lui? Dacă îl întrebi, habar nu are“, a precizat Găitan la postul de ştiri. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite