Viitorul sună Simplu

Viitorul sună Simplu

Trupa Simplu

Cei cinci membri ai trupei de break-dance, înfiinţată în urmă cu zece ani,  au anunţat că vor lansa ultimul album din carieră, „Dance or Die Trying“. Întrebarea firească a fost dacă Simplu intenţionează să se despartă. Smiley şi CRBL, liderii trupei, nu zic nici da, nici ba, precizând că în momentul de faţă nu ştiu ce se va întâmpla.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi au filmat un videoclip pentru primul single de pe album - „Dancer for Money", care va intra pe posturile muzicale de săptămâna viitoare - şi se pregătesc de lansarea celui mai recent album, în ianuarie 2011, pentru Simplu lucrurile nu sunt atât de simple.

Citeşte şi:
VIDEO Smiley şi Cheloo şi-au pus ţiganii în cap

CRBL:„Dacă ştii să asculţi muzica, e uşor să dansezi!"

Întrebaţi dacă apariţia pe piaţă a ultimului album va însemna şi destrămarea formaţiei, CRBL (Eduard Andreianu) şi Smiley (Andrei Maria), liderii trupei, spun că nu ştiu ce le rezervă viitorul.

„Nici noi nu ştim ce se va întâmpla, să vedem ce reacţii vom primi de la oamenii care vor cumpăra albumul. Momentan ne dorim să lansăm cât mai multe single-uri de pe materialul ăsta, avem în cap cel puţin trei piese", povesteşte Smiley.

Proiecte personale sau formaţie?

Dacă în ultima vreme proiectele personale ale celor doi lideri au avut întâietate în detrimentul proiectului Simplu - formaţia având foarte puţine apariţii publice -, Smiley spune că el şi colegii lui se simt senzaţional în formula care i-a consacrat.

„Proiectele pe care noi le-am făcut separat de Simplu nu au nicio legătură cu evoluţia formaţiei, pentru care noi toţi ne-am rupt din timpul nostru", mărturiseşte Smiley. „Faptul că în ultima vreme nu am mai apărut aşa de des ca şi formaţie nu are nicio legătură cu faptul că lansăm ultimul album", completează CRBL.

Nici hotărârea de a scoate un ultim CD nu poate fi explicată foarte clar de cei doi artişti. „Aşa ne-am hotărât, să fie ultimul album. Nu e ultimul pentru că nu ne mai înţelegem sau pentru că nu ne mai simţim bine împreună. Nu, pur şi simplu, aşa am decis. Iar un lucru care ne-a determinat este faptul că nu se mai vând discuri, în general", explică solistul.

Showbizul la un alt nivel

„Dance or Die Trying" nu înseamnă numai ultimul album pentru băieţii care debutau în 2000 în formula Simplu.

Acest material discografic este unul aniversar şi sărbătoreşte zece ani de când formaţia a intrat pe piaţă. „Ca stil, discul înglobează foarte multe genuri pe care noi ne-am simţit bine de-a lungul timpului, are multe influenţe: funk, pop, hip-hop, electro. Este un album de dans şi are un «parfum» de anii '80, ani care au influenţat cel mai mult cultura asta a break-dancerilor", povesteşte Smiley.

Clipul primului single de pe acest material discografic, „Dancer for Money", va fi lansat pe posturile muzicale la 7 decembrie.

„Avem zece piese şi în română, şi în engleză. Zece piese, zece ani. Un album de nota zece", întăreşte CRBL. Deşi Smiley recunoaşte că există multe voci care susţin că Simplu s-a schimbat - unii chiar condamnă decizia trupei de a cânta şi în engleză - artistul spune că în acest fel „şi-au acordat o şansă".

„Piesa «Puppet», de exemplu, nu a fost înţeleasă în România, iar toţi oamenii din afară cu care am vorbit au avut reacţii extraordinare. Trupa Simplu a făcut o grămadă de lucruri pentru showbizul românesc, l-a dus la un alt nivel şi acum foarte mulţi ne-au condamnat că am început să cântăm în engleză. Noi ne-am acordat şansa asta, dacă noi cântăm doar în română, ratăm orice fel de oportunitate de a reuşi afară", susţine Smiley.

„Ne-am schimbat, dar e normal"

Deşi fiecare are o carieră solo de succes, CRBL şi Smiley şi-au amintit cu emoţie de debutul lor de acum zece ani. „Chiar aseară am revăzut mai multe interviuri, videoclipuri şi filmuleţe de la diferite evenimente unde am fost premiaţi. Nu-mi vine să cred cât timp a trecut de când am început", povesteşte CRBL.

Smiley recunoaşte că în cei zece ani de când face parte din formaţie s-a schimbat radical. „Mulţi zic că formaţia Simplu s-a schimbat. Dar e normal, în zece ani un om se schimbă foarte mult", conchide solistul.

"Nu am făcut ultimul album pentru că nu ne mai înţelegem sau pentru că nu ne mai simţim bine împreună. Pur şi simplu, aşa am decis. Iar un lucru care ne-a determinat este faptul că nu se mai vând albume."
Smiley
cântăreţ

"Faptul că în ultima vreme nu am mai apărut aşa de des ca şi formaţie nu are nicio legătură cu faptul că lansăm ultimul album. Avem zece ani împreună. Nu ştim ce ne oferă viitorul începând de mâine încolo."
CRBL
cântăreţ

Succes după cooptarea lui Smiley

Trupa Simplu a fost înfiinţată în anul 2000, după ce două formaţii rivale de break-dance - din care făceau parte CRBL (Eduard Andreianu), Francezu (Viorel Alexe), Piticu (Ionuţ Dumitru) şi Omu' Negru (Laurenţiu Ionescu) - s-au unit.

La scurt timp, băieţii l-au cooptat şi pe Smiley (Andrei Maria), vocalul grupului, şi au lansat mai multe hituri, printre care „Să zburăm spre cer", „O secundă" şi „Jumătatea ta". Simplu a scos pe piaţă primul album, „X-trem de simplu", în anul 2001 şi tot atunci a început colaborarea cu Marius Moga, care le-a imprimat băieţilor un stil mai comercial. Ultimul album al formaţiei, „Dance or Dye Trying" va fi lansat în ianuarie 2011.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: