VIDEO Reclamă TV cu Pamela Anderson, interzisă fiindcă este „sexistă şi denigratoare pentru femei“

VIDEO
Reclamă TV cu Pamela Anderson, interzisă fiindcă este „sexistă şi
denigratoare pentru femei“

La aproape 46 de ani, vedeta din Baywatch este în continuare una dintre cele mai dorite femei. FOTO YouTube

CNA-ul din Marea Britanie a interzis o reclamă TV în care vedeta îmbrăcată în costum business trezeşte fantezia bărbaţilor care şi-o imaginează dansând în bikini cu alte femei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În reclama firmei Crazy Domains, Pamela Anderson se află într-o sală de şedinţă cu câţiva bărbaţi şi nişte asistente. Femeile fardate strident şi îmbrăcate în costume business cu sacouri negre şi cămăşi albe cu decolteu stârnesc imaginaţia bărbaţilor care nu se mai concentrează pe subiectele dezbătute la întâlnire, ci pe modul în care colegele lor ar putea petrece.

Unul dintre ei visează că femeile poartă bikini şi sutiene aurii şi se mângâie cu cremă lichidă, punându-şi în evidenţă trupurile bronzate şi tonifiate.

Pe contul de YouTube al companiei, reclama este restricţionată cu avertismentul că include imagini neadecvate pentru unii utilizatori.    

Potrivit Advertising Standards Authority, reclama a avut intenţia de a fi o parodie la adresa întâlnirilor de afaceri, însă femeile sunt sexualizate nu numai în partea fantastică, atunci când dansează în bikini, ci şi în contextul realităţii, când Anderson şi colegele ei îmbrăcate în costume discută la masă. „Cu toate că scena fantezistă, ce conţine conotaţii sexuale, este limitată la imaginaţia lui Adam (unul dintre personajele masculine – n. r.), din punctul nostru de vedere, bărbatul le-a privit pe femei ca pe nişte obiecte sexuale pe care şi le-a dorit“, au notat membrii CNA.

„Din acest motiv, considerăm că reclama ar putea aduce prejudicii unor privitori, întrucât este sexistă şi denigratoare pentru femei“, au explicat specialiştii. 

Reprezentanţii companiei din Marea Britanie nu le-am împărtăşit părerea. „Din punctul nostru de vedere, în reclamă, femeile nu sunt obiectificate, din moment ce este clar că secvenţa respectivă s-a rezumat la imaginaţia lui Adam“, a justificat un purtător de cuvânt de la Crazy Domains. 

Atât prin această reclamă, cât şi prin cel mai recent pictorial realizat pentru „Vogue“ Brazilia, Pamela Anderson demonstrează că la aproape 46 de ani (îşi va serba ziua pe 1 iulie) este în continuare o divă sexy. Celebrul fotograf Mario Testino a surprins-o pe actriţă într-un costum roşu de salvamar ce i-a pus în evidenţă formele armonioase ale trupului, amintind de seria „Baywatch“ din 1989-2001.  

Pamela Anderson, în ipostaza de salvamar sexy. Foto. Vogue/ Mario Testino

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările