VIDEO Dustin Hoffman despre rolul de travesti: „Am fost spălat pe creier cu privire la femei“

Dustin Hoffman, despre cruntul adevăr al frumuseţii feminine în societatea de azi

Privind în urmă cu 31 de ani, când a interpretat un rol de travesti în comedia „Tootsie“, actorul de 75 de ani a recunoscut că personajul l-a ajutat să înţeleagă expectaţiile sociale privind corpul femeii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„Nu mi-am dorit să merg pe stradă şi să se uite lumea la mine ca la un travestit. Am zis că vreau să arăt ca o femeie frumoasă, să fiu cât mai frumoasă posibil. M-am consultat cu soţia mea (Lisa Hoffman, cu care este căsătorit din 1980 şi are patru copii – n. r.) şi i-am zis că vreau să interpretez acest personaj, la care ea m-a întrebat: «De ce?». I-am răspuns: «Când îmi privesc personajul pe sticlă, cred că sunt o femeie interesantă, dar m-aş întâlni la o petrecere, n-aş vorbi niciodată cu mine (femeia – n. r), deoarece aceasta n-ar corespunde fizic cu pretenţiile pe care noi, bărbaţii, le aveam de la o femeie, pentru a o invita în oraş“, a spus Hoffman într-un interviu.

În comedia din 1982, regizată de Sydney Pollack, Hoffman este un actor care nu-şi găseşte de muncă în calitate de bărbat şi se deghizează în femeie, pentru a-şi rezolva problemele financiare. În final, el/ ea obţine un rol într-un serial.

Pentru acest personaj, Hoffman a câştigat Globul de Aur, la categoria cel mai bun actor.

„Au fost prea multe femei interesante pe care nu am avut prilejul să le cunosc în această viaţă, pentru că am fost spălat pe creier. Rolul nu a fost o comedie pentru mine“, a recunoscut actorul de 75 de ani, cu zâmbetul pe buze. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările