VIDEO Whitney Houston ar fi împlinit, astăzi, 50 de ani

VIDEO Whitney Houston ar fi împlinit, astăzi, 50 de ani

Whitney Houston rămâne cunoscută pentru rolul său din filmul „The Bodyguard“, dar şi pentru coloana sonoră a peliculei FOTO Reuters

Pe 9 august, Whitney Houston ar fi împlinit 50 de ani. Cântăreaţa şi actriţa de origine americană a intrat în Guiness World Records ca fiind cea mai premiată femeie din toate timpurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 11 Februarie 2012 lumea şi-a luat rămas bun de la una dintre cele mai bune voci ale lumii, Whitney Houston. Cântăreaţa, atunci în vârstă de 48 de ani, a fost găsită moartă în cada hotelului din Beverly Hills, în care era cazată. Dispariţia ei a şocat întreaga comunitate muzicală, iar circumstanţele morţii sale au fascinat publicul în lunile ce au urmat. Rapoartele toxicologice ulterioare au arătat că ea s-a înecat accidental în cadă din cauza efectelor consumului cronic de cocaină şi a bolii de inimă.

Whitney Houston rămâne cunoscută pentru rolul său din filmul „The Bodyguard“, dar şi pentru coloana sonoră a peliculei. Single-ul principal, „I Will Always Love You“, a devenit piesa cel mai bine vândută din istoria muzicii, iar albumul pe care a fost inclusă s-a vândut în mai mult de un milion de exemplare în doar o săptămână.

Houston a fost singura artistă care a avut şapte hituri consecutive în topul Billboard Hot 100 („Saving All My Love for You“, „How Will I Know“, „Greatest Love of All“, „I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)“, „Didn't We Almost Have It All“, „So Emotional“ şi „Where Do Broken Hearts Go“).

Albumul de debut al cântăreţei, „Whitney Houston“, a devenit cel mai bine vândut album al unei artiste la acea vreme. Albumul a fost numit de către revista „Rolling Stone“ cel mai bun din 1986 şi a fost clasat pe locul 254 în clasamentul 500 „Greatest Albums of All Time“ realizat de aceeaşi revistă. Al doilea album, „Whitney“ (1987) a devenit primul album al unei artiste care a debutat pe primul loc în clasamentul albumelor Billboard 200. Apariţiile pe MTV şi videoclipul „How Will I Know“ le-a influenţat pe multe artiste de culoare să îi calce pe urme.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: