VIDEO U2, cele mai mari încasări din istorie

VIDEO U2, cele mai mari încasări din istorie

U2 într-unul dintre cele 110 concerte ale turneului

Formaţia U2 a devenit trupa cu cei mai mulţi bani câştigaţi în urma unui turneu, după ce a încasat 736 de milioane de dolari din seria de concerte „360 Tour".

Ştiri pe aceeaşi temă

Recordul a fost stabilit sâmbătă seara în Moncton, Canada, când formaţia a susţinut cel de-al 110-lea şi ultimul spectacol din turneul care s-a întins pe o durată de doi ani. Cu o audienţă-record de peste 7.260.000 de persoane, „360 Tour" este cel mai mare turneu din câte au existat.Trupa a ajuns în fruntea clasamentului la încasări, încă din 10 aprilie,  după concertul din Sao Paolo, Brazilia. Atunci, irlandezii au doborât recordul de încasări de 558 de miioane de dolari, deţinut de englezii de la The Rolling Stones.

Cu 25% mai mulţi spectatori

Turneul „360" a început pe 30 iunie 2009 în Barcelona. Organizatorii au avut parte şi de surprize: anul trecut, solistul Bono a fost operat la spate după ce s-a accidentat în timpul pregătirilor pentru turneu. Astfel, mai multe concerte care ar fi trebuit să aibă loc în America au fost replanificate. Conceptul „360 de grade" a fost definit de o scenă în formă de gheară, aşezată în mijlocul publicului, care a sporit cu 25% capacitatea stadionului. Veştile despre succesul trupei readuc în atenţie problemele acesteia privind achitarea taxelor şi impozitelor. Formaţia U2 a fost acuzată de o organizaţie că nu ar plăti impozitele pe sumele câştigate, operând afacerile în Olanda. Chitaristul The Edge a negat acuzaţiile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările