VIDEO Suedia Îşi sărbătoreşte cei mai mari artişti: muzeul ABBA se va deschide anul acesta

VIDEO Suedia Îşi sărbătoreşte cei mai mari artişti: muzeul ABBA se va deschide anul acesta

ABBA, una dintre cele mai îndrăgite trupe de muzică pop din lume FOTO Click

În luna mai a acestui an se deschide primul muzeu dedicat grupului ABBA, pe insula Djurgarden, situată la est de Stockholm, capitala Suediei. Muzeul va avea o varietate largă de jocuri interactive, graţie cărora fanii ABBA vor putea intra în pielea artistului preferat din trupă.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la camera în care membrii trupei ABBA vor apărea pe post de holograme pentru a cânta alături de vizitatori, la replici exacte ale unor locuri importante din cariera trupei (precum căsuţa de pe insula Viggso, unde au fost compuse multe dintre hiturile grupului; studioul muzical Polar şi Edmonton Ice Hockey Arena, unde, în 1979, ABBA a susţinut ultimul show din ultimul tuneru mondial), muzeul va fi un adevărat monument închinat celei mai iubite şi premiate trupe suedeze de muzică din lume.

Fanii vor avea ocazia să probeze virtual multe dintre costumele sclipitoare ale trupei (graţie tehnologiei), putând de asemenea să încarce pe internet poze şi filmuleţe pe care să le împartă cu prietenii.

Construcţia muzeului a fost iniţial privită cu scepticism chiar de membrii trupei, Bjorn Ulvaeus comentând la un moment dat că nu voia să devină „un artefact de muzeu înainte să fi murit“. Acum, proiectul beneficiază de sprijinul trupei, Ulvaeus fiind implicat în promovarea muzeului în Germania, unde există fani loiali grupului. Membrii trupei au donat o parte din costumele şi accesoriile pe care le deţin.

Conducerea muzeului speră să atragă câteva sute de mii de vizitatori în primul an, jumătate dintre ei turişti. Organizatorii speră ca trupa să participe la deschiderea muzeului. Ultima oară când trupa a apărut împreună a fost la premiera filmului „Mamma Mia!“, în 2008, fiecare membru fiind ocupat în prezent cu alte activităţi.

„Vizitatorii şi toată echipa îşi doresc ca artiştii să vină la inaugurare, dar ei sunt ocupaţii cu propriile proiecte. Sunt sigură că îşi vor face apariţia mai devreme sau mai târziu, pentru că sigur vor vrea să vadă ce am făcut cu moştenirea pe care ne-au lăsati-o“, a declarat Ingmarie Halling, curatorul muzeului şi fostul stilist al trupei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările