VIDEO De ce nu şi-a trimis Mirela Vaida copiii la grădiniţă: „Nu ne-a convins nicio autoritate publică că vor fi în siguranţă“

VIDEO De ce nu şi-a trimis Mirela Vaida copiii la grădiniţă: „Nu ne-a convins nicio autoritate publică că vor fi în siguranţă“

Mirela Vaida

Mirela Vaida (38 de ani) a luat decizia să nu-şi ducă cei doi copii ai săi la grădiniţă şi explică de ce a luat această decizie. Prezentatoarea de televiziune nu a fost convinsă de autorităţi că „au luat cele mai bune măsuri pentru începerea în siguranţă a noului an şcolar“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct“ a fost invitată luni seară în platoul emisiunii „Sinteza zilei“, de la Antena 3, unde a dezvăluit ce motive de îngrijorarea are când vine vorba să-şi ducă copiii la grădiniţă, în plină pandemie de COVID-19. 

„Nu i-am trimis la grădiniţă pentru că am tot urmărit ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni şi pare că ne-a luat pe nepregătite tot ce s-a întâmplat, nu mai vorbim de lipsa de comunicare, despre mesajele haotice, nu mai vorbim despre dezorganizarea generală. Eu, împreună cu soţul meu, am decis să nu ne trimitem copiii la grădiniţă pentru că pe noi nu ne-a convins orice autoritate publică că ei (n.r. copiii) vor fi în siguranţă“, a declarat Mirela Vaida 

„Eu copiii nu îi am la o grădiniţă privată, ci la una de stat într-o comună din judeţul Ilfov, una renumită, o comună mare. Din lipsă de bani, că înţelegem că nu sunt bani niciodată, mai ales acum în pandemia asta care ne-a luat total pe nepregătite, noi nu avem un asistent medical sau un medic care să trieze copiii la intrare. Vorbesc la nivel general: nu s-au primit nici măştile mult promise, nici tabletele mult promise, nu s-au primit nici măcar manualele care lipsesc la foarte multe clase, nu s-au realizat nici minimele condiţii de siguranţă“, a continuat ea.

Mirela Vaida, revoltată de condiţiile din şcoli 

„Dacă noi părinţii nu am fi conştienţi că acolo trăiesc copiii noştri 3-4 ore pe zi, un an de zile, şi că acolo trebuie să fie un mediu în care lor să li se asigure nu doar educaţia, dar sănătatea, în primul şi în primul rând, nu s-ar fi făcut nimic. Noi, părinţii, suntem cei care cumpărăm dezinfectante, măşti, prosoape de unică folosinţă, ca să ne ştim copii în siguranţă. În acest moment nu există personal auxiliar angajat, care să asigure măcar dezinfectarea, curăţarea sălilor de clase de la o clasă la alta. Nu sunt bani pentru ca la 800 de elevi, de exemplu, să nu fie doar 3 femei de serviciu, să fie măcar una la 2-3 clase, să ştim că acolo este un mediu în care ne putem manifesta“, a susţinut prezentatoarea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările